Preşedintele Mexicului va primi vaccinul anti-coronavirus rusesc. ”Trebuie să ne asigurăm că este eficient”

Ultima actualizare:

    Preşedintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador va primi printre primii vaccinul anti-coronavirus dezvoltat de rușifoto: Getty Images
Preşedintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador va primi printre primii vaccinul anti-coronavirus dezvoltat de rușifoto: Getty Images

Preşedintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador a declarat că se va număra printre primii care vor primi vaccinul anti-coronavirus dezvoltat de Rusia, dacă acesta se va dovedi a fi eficient, informează The Guardian, citat de News.ro. asta contează mult pentru mine, dar trebuie să ne asigurăm că este ceva eficient şi că este disponibil tuturor”, a spus Lopez Obrador.

Rusia a anunţat săptămâna trecută că a aprobat un vaccin împotriva noului coronavirus, devenind astfel prima ţară din lume care a făcut acest lucru. Anunţul a fost primit cu rezerve de oamenii de ştiinţă din Vest, care au spus că el trebuie să treacă de mai multe proceduri, pentru a se dovedi sigur şi eficient.

„Voi fi primul care va fi vaccinat, pentru că asta contează mult pentru mine, dar trebuie să ne asigurăm că este ceva eficient şi că este disponibil tuturor”, a spus Lopez Obrador în intervenţia sa zilnică.

Citește și:

Putin anunță că Rusia are primul vaccin anti-COVID din lume: "Una dintre fiicele mele s-a vaccinat". Ce reacții a avut tânăra

Președintele mexican: ”Sănătatea este prioritară”

Liderul mexican a adăugat că va lua personal legătura cu Rusia şi China, dacă acestea vor fi primele care dezvoltă un vaccin eficient.

„În această chestiune importantă nu ar trebui să existe ideologii. Sănătatea este prioritară”, a mai spus el.

Peste 525.700 de infectări cu noul coronavirus în Mexic

În Mexic, ţară cu 126 de milioane de locuitori, au fost înregistrate peste 525.700 de cazuri de infectare şi mai mult de 57.000 de decese asociate noului coronavirus, potrivit datelor universităţii americane Johns Hopkins.

Săptămâna trecută, oficialii mexicani au anunţat un acord cu gigantul farmaceutic britanico-suedez AstraZeneca pentru a produce vaccinul aflat acum în fază de dezvoltare dacă studiile clinice dovedesc că este eficient.

Citește și:

Vaccin împotriva coronavirus. Ce au descoperit chinezii, ce se întâmplă în Europa și SUA

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image
actualitate.net
image
actualitate.net