Preoții catolici, noua țintă a președintelui Filipinelor: "Sunteți ipocriți"

duterte.jpg

rodrigo duterte
Președintele Filipinelor îi acuză pe preoții catolici de ipocrizie
Foto: Getty

Președintele Filipinelor, Rodrigo Duterte, nu se lasă! După ce a acuzat în mod public că ambasadorii Statelor Unite sunt spioni CIA, liderul filipinez lansează un atac, de această dată, îndreptat împotriva Vaticanului.

După ce reprezentanții Vaticanului au  organizat o expoziție fotografică prin care s-au comemorat victimele războiului împotriva traficanților de droguri pe care l-a început Rodrigo Duterte, acesta a decis să nu se lase mai prejos și a reacționat, după cum relatează TheMindUnleashed.com.

„Voi spuneți că Duterte e un ucigaș. Voi, preoții, dați vina pe mine pentru moartea a mii de drogați, chiar și cei care au murit în spitale. Dar voi sunteți cei care l-ați ucis pe Hristos”, a fost replica dură a președintelui Duterte.

El nu a ezitat să-i acuze pe reprezentanții Bisericii Catolice că nu fac nimic pentru a stopa răspândirea drogurilor: „Ei nu fac nimic împotriva drogurilor ilicite. Nici nu se deranjează să ajute. Biserica nu oferă nimic nici dacă au destui bani. Declarația mea este sarcastică pentru preoții sunt cei care m-au criticat. Sunt niște ipocriți.”

Duterte a mai adăugat că este un om religios și crede în Dumnezeu și Allah, dar nu și în religia organizată, precum cea a Vaticanului, care se rezumă doar la acumularea de averi și la insuflarea credincioșilor a fricii față de iad.

Duterte a vrut să le arate tuturor că preoții catolici nu au niciun drept să-i scoată lui în evidență păcatele, atât timp cât Biserica are o îndelungată istorie de păcate foarte grave, care încă sunt comise cu bună știință și nimeni nu face nimic în acest sens, precum abuzurile sexuale față de copii.

loading...
Loading...

Citește și