Preoții catolici, noua țintă a președintelui Filipinelor: "Sunteți ipocriți"

Ultima actualizare:

    Președintele Filipinelor îi acuză pe preoții catolici de ipocrizieFoto: Getty
Președintele Filipinelor îi acuză pe preoții catolici de ipocrizieFoto: Getty

Președintele Filipinelor, Rodrigo Duterte, nu se lasă! După ce a acuzat în mod public că ambasadorii Statelor Unite sunt spioni CIA, liderul filipinez lansează un atac, de această dată, îndreptat împotriva Vaticanului.

După ce reprezentanții Vaticanului au  organizat o expoziție fotografică prin care s-au comemorat victimele războiului împotriva traficanților de droguri pe care l-a început Rodrigo Duterte, acesta a decis să nu se lase mai prejos și a reacționat, după cum relatează TheMindUnleashed.com.

„Voi spuneți că Duterte e un ucigaș. Voi, preoții, dați vina pe mine pentru moartea a mii de drogați, chiar și cei care au murit în spitale. Dar voi sunteți cei care l-ați ucis pe Hristos”, a fost replica dură a președintelui Duterte.

El nu a ezitat să-i acuze pe reprezentanții Bisericii Catolice că nu fac nimic pentru a stopa răspândirea drogurilor: „Ei nu fac nimic împotriva drogurilor ilicite. Nici nu se deranjează să ajute. Biserica nu oferă nimic nici dacă au destui bani. Declarația mea este sarcastică pentru preoții sunt cei care m-au criticat. Sunt niște ipocriți.”

Duterte a mai adăugat că este un om religios și crede în Dumnezeu și Allah, dar nu și în religia organizată, precum cea a Vaticanului, care se rezumă doar la acumularea de averi și la insuflarea credincioșilor a fricii față de iad.

Duterte a vrut să le arate tuturor că preoții catolici nu au niciun drept să-i scoată lui în evidență păcatele, atât timp cât Biserica are o îndelungată istorie de păcate foarte grave, care încă sunt comise cu bună știință și nimeni nu face nimic în acest sens, precum abuzurile sexuale față de copii.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net