Preot român, sex nebun în camera mortuară

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Scandal sexual de proporţii în Toronto, Canada. Un preot român este acuzat de 13 enoriaşe că le-a agresat sexual, unele dintre violuri având loc chiar în camera mortuară din biserica, unde preotul slujeşte de 14 ani. Poliţia a făcut publică fotografia românului, bănuind că numărul celor care i-au căzut victime ar fi mult mai mare.

Toată povestea a ieşit la iveală după ce o româncă a reclamat, la începutul lunii trecute, că a fost agresată sexual de preotul Ioan Pop, de la Biserica Ortodoxă «Toţi Sfinţii» din Scarborough. Potrivit presei canadiene, femeia care îl acuză pe părinte spune că acesta a agresat-o chiar în biserică şi că doi enoriaşi au intrat în lăcaşul de cult la timp ca să o salveze.

simeon stalpnicul png

Preotul, în vârstă de 54 de ani, s-a arătat şocat de acuzaţie, susţinut că totul este o minciună, care nu face altceva decât să-i strice reputaţia. Părintele Pop a recunoscut că o cunoaşte pe femeie şi că aceasta a fost la biserică în ziua în care s-ar fi produs agresiunea. Românca venise să-i ceară o scrisoare pe care avocatul ei să o poată folosi în instanţă ca să îşi poată vedea mai des copilul în vârstă de 8 ani. Preotul a spus că cel mic era în grija statului pentru că mama lui ar fi instabilă emoţional.

Mizând pe aceasta şi pe faptul că îşi câştigase respectul în comunitate de români din Toronto, preotul Ioan Pop şi-a angajat imediat un apărător pentru a-şi dovedi nevinovăţia. Poliţia a dechis o anchetă şi a făcut publică fotografia părintelui, încurajând femeile care i-au căzut victime să depună plângere. Atunci , s-a declanşat urgia. Nu mai puţin de 12 femei, cu vârste cuprinse între 26 şi 33 de ani, au reclamat că au fost agresate sexual de acelaşi părinte, începând cu anul 2005. Potrivit Poliţiei din Toronto, agresiunile ar fi avut avut loc în locuinţele enoriaşelor, iar altele în biserică, chiar în camera mortuară.

"Cred ca oamenii au decis să depună plângere pentru că s-au simţit mai bine după ce au văzut că preotul este acuzat. Nu există un termen care să prescrie violul", a spus detectivul Teresa Curtis, în cadrul unei conferinţe de presă.

Anchetatorii spun că au indicii că şi alte femei ar vrea să depună plângere. Data procesului nu a fost deocamdată fixată.

Preotul nu are voie să se apropie de biserică

După ce au început să curgă reclamaţiile la Poliţie, autorităţiile i-au interzis preotului român să se mai apropie de locaşul de cult. Parohia Ortodoxă Română «Toţi Sfinţii" din Toronto a luat fiinţă odata cu venirea în Canada, la 5 iulie 1999, a părintelui Ioan Pop, împreună cu preoteasa Adela şi cele doua fiice, Julia şi Teodora. Înainte de a ajunge în Canada, preotul a slujit aproape 14 ani în comuna Rebrişoara, din judeţul Bistriţa - Năsăud.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Statiunea Moneasa jpg
costel corduneanu jpg
scriitorul jpeg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
italia roma 1024x682 jpg
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net