Premierul Italiei a demisionat. Un nou guvern va fi constituit după Paşte

Ultima actualizare:

    Paolo Gentiloni a demisionatFoto:Getty
Paolo Gentiloni a demisionatFoto:Getty

Premierul Italiei, Paolo Gentiloni, şi-a prezentat sâmbătă, 24 martie, demisia, dar va continua să conducă Executivul până când un nou guvern va fi format, realatează Mediafax.

Camera Deputaţilor şi Senatul italian şi-au desemnat sâmbătă preşedinţii, în ciuda faptului că nu s-a decis o majoritate evidentă în niciuna dintre camere. "Coaliţia de centru-dreapta trebuie să primească sarcina formării viitorului guvern al Italiei", a declarat Silvio Berlusconi, liderul formaţiunii Forza Italia, după rezultatul neconcludent al scrutinului parlamentar. În plus, el a anunţat că îl va susţine pe Matteo Salvini, preşedintelui partidului de extremă-dreapta Liga Nordului, în încercarea acestuia de a forma un guvern, relatează Mediafax. 

În timpul campaniei electorale din Italia, cele patru partide din coaliţia de centru-drepata au ajuns la înţelegerea  ca liderul formaţiunii care obţine cele mai multe voturi să fie şi nominalizarea alianţei pentru funcţia de premier. Formaţiunea condusă de Berlusconi a obţinut aproximativ 14% din voturi, în timp ce partidul condus de Matteo Salvini a acumulat un procentaj de 17%. Partidul care a obţinut cele mai multe voturi a fost  partidul populist antisistem Mişcarea Cinci Stele (M5S), cu 32%. 

Potrivit presei italiene, procesul de constituire a unei noi majorităţi va fi amânat până în data de 3 aprilie, după vacanţa de Paşte. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
hannah gutierrez X jpg
molly peggy profimedia jpg
micul dejun jpeg
WhatsApp Image 2024 04 16 at 14 46 35 (1) jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Flacara olimpica Facebook jpg
cuplu cearta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net