Povestea tulburătoarea a prinţesei Dubaiului care a încercat să fugă şi a fost prinsă. «Ucideţi-mă aici, nu mă duceţi înapoi»

Ultima actualizare:
Prințesa Haya și șeicul Mohammed s-au căsătorit în 2004
Prințesa Haya și șeicul Mohammed s-au căsătorit în 2004

Multe fete visează să devină prinţesa, dar petnru una dintre prinţesele Dubaiului, Latifa, visul s-a transformat în coşmar. În februarie 2018, ea a fugit de acasă, alături de cea mai bună prietenă a sa. Însă a fost prinsă la doar o lună şi forţată să se întoarcă în Emiratele Arabe Unite. De atunci, nimeni nu ştie nimic de prinţesa de 33 de ani.

Latifa este fiica conducătorului Dubaiului, Şeicul Mohammed bin Rashid al Maktoum. Însă viaţa ei nu a fost deloc una de poveste. Ea nu a avut voie să urmeze studii, să muncească sau să călătorească. Mai mult, a avut mereu interdicţii. Din dorinţa de a scăpa de ele, Latifa a pus la cale un plan pentru a scăpa. S-a pregătit timp de nouă luni, alături de prietena ei cea mai bună, Tilana Jauhiainen şi a reuşit să fugă în februarie 2018, conform mirror.co.uk. 

Şi-a lăsat telefonul într-o cafenea şi s-a schimbat din veşmintele pe care era obligată să le poarte. Cele două au condus până în Oman, apoi au mers pe apă pe coasta Muscatului. Au fost ajutate de un fost ofiţer maritim francez, Herve Jaubert, pe yahtul căruia s-au refugiat timp de opt zile. Au fost însă găsite de garda de coastă indiană, care a trimis armata peste ele în martie. 

"Ne-am închis în baie şi ne-am luat în braţe. Latifa spunea încontinuu: «Oh, doamne, ne-au găsit, au venit după mine». A fost groaznic. Apoi cabina s-a umplut de fum. A fost ceva ireal, de filme. Aveam mâinile legate la spate şi doi bărbaţi au ameninţat că îmi zboară creierii. Latifa le-a spus că vrea azil politic, dar nu au ascultat-o. Le-a cerut să nu o ducă înapoi, să o împuşte acolo", a povestit Tilana. 

Latifa a mai încercat să fugă la 16 ani, dar a fost prinsă şi torturată

Latifa avea motive bune să se teamă. La 16 ani, mai încercase să fugă, dar a fost prinsă la graniţa cu Oman şi ţinută în închisoare trei ani şi jumătatea, unde ar fi fost torturată. A povestit că un bărbat o ţinea, iar altul o bătea şi că i-au spus că tatăl ei a cerut asta. 

Când a fugit din nou în februarie 2018, Latifa a înregistrat un clip care urma să fie pus pe Youtube în cazul în care planul ei eşua. În clip, prinţesa vorbeşte despre cât de rău e tată ei şi ce viaţa groaznică duce în Dubai. 

Din martie 2018, Latifa a mai apărut o singură dată în public, în decembrie 2018. Atunci, de ziua ei, familia regală a cerut să fie lăsată în pace. "Alteţa sa Şeica Latifa e în siguranţă în Dubai. Ea şi familia ei vor să sărbătorească ziua ei de naştere în linişte şi pace". Totuşi, nimeni nu ştie unde este prinţesa acum. ONU invesitghează situaţia şi alte organizaţii s-au alăturat pentru a afla unde este acum Latifa. 

Haya, soţia şeicului, a cerut azil în Londra


    Prințesa Haya și șeicul Mohammed s-au căsătorit în 2004Foto: AFP
Prințesa Haya și șeicul Mohammed s-au căsătorit în 2004Foto: AFP

Mai mult, nu e prima oară când un copil al şeicului fuge. Sora Latifei, Shamsa, nu a mai apărut în public din 2000, de când ar fi încercat să fugă din casa din Surrey a tatălui ei. Conform prietenei Latifei, Shamsa a fost închisă, torturată şi a încercat să se sinucidă de trei ori. 

Cel mai recent, Prinţesa Haya, soţia şeciului, a fugit la Londra. Ea ar fi aflat detalii despre încercările Latifei de a fugi din Dubai şi nu s-a mai simţit în siguranţă. 

image
image
image
image
image
image
copii calatorie avion jpg
3 lacul ursu jpg jpeg
Mesaje de la ingeri pentru zodii  Ce nativi sunt binecuvantati pana in toamna ghinionul nu se atinge de ei jpg
cirese 250 lei kg jpg
japoneza shutterstock 1824440588 jpg
iasi oras romania jpg
masa de pranz jpeg
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net