Povestea tânărului de 17 ani care vrut să o asasineze pe Regina Marii Britanii

regina.jpg

regina elisabeta
Regina Elisabeta a fost la un pas să-și piardă viața în timpul unei vizite oficiale în Noua Zeelandă
Foto: Getty

În documentele desecretizate ale serviciilor de informații ale Noii Zeelande se arată că în timpul vizitei oficiale a Reginei Elisabeta a II-a în acestă țară, un tânăr, care atunci avea doar 17 ani, a încercat să o omoare. Incidentul a fost mult timp mușamalizat și ținut secret pentru a nu strica reputația țării.

Numele tânărului care a încercat să o asasineze pe regină a fost Christopher Lewis, scrie express.co.uk. El a vrut să o împuște chiar în timp ce ieșea din vehicul, pe 14 octombrie 1981. La acea vreme, Elisabeta se afla într-un tur internațional de opt zile în statele membre ale Comonwalth-ului.

În 1997, într-un document declasificat, se arăta că Lewis a încercat, într-adevăr, să o împuște, dar, din fericire, nu a avut un unghi bun de tragere și nici nu a folosit o armă suficient de precisă și de puternică pentru a-și ucide ținta.

În ciuda gravității incidentului, Christopher Lewis nu nu a fost condamnat pentru tentativă de omor sau trădare. A fost clasat în rândul persoanelor cu tulburări mintale și a primit doar o condamnare pentru posesie ilegală de armă și descărcarea ei fără discernământ.

Incidentul a fost rapid mușamalizat și ținut ascuns, pentru a nu știrbi reputația Noii Zeelande, care găzduia un eveniment atât de important. Zgomotul împușcăturii a fost pus pe seama focurilor de artificii sau altceva de acest gen.

În 1997, Lewis s-a sinucis prin electrocutare, lăsând în urmă un mesaj scris de adio, în care nega acuzația de crimă.

 

Loading...
 
 

Citește și

  • regina, oala, atentat, bomba, maraton, boston

    Regina Marii Britanii se află în pericol! Patru terorişti aparţinând grupării Stat Islamic au pregătit un plan pentru asasinarea suveranei Elisabeta a II-a şi a fiului ei, Prinţul Charles. Criminalii au de gând s-o arunce în aer, sâmbătă (15 august), cu o bombă ascunsă într-o oală sub presiune.

  • regina elisabeta scrisoare virala

    Un „ritual” realizat cu sfințenie a ajuns în atenția presei internaționale. Timp de 60 de ani, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, bunicul internautului Andrew Simes îi trimitea câte o felicitare Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii (89 de ani). Se pare că aceasta a fost impresionată de gestul bărbatului și i-a răspuns anual la scrisori. Pe lângă asta, cei doi au avut parte de o întâlnire inedită, în urmă cu mulți ani.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1