Povestea incredibilă a vagabondului împușcat de polițiști, sub privirile șocate ale trecătorilor VIDEO

Ultima actualizare:

    Bărbatul fără adăpost a petrecut 13 ani în închisoare Foto: Captură video
Bărbatul fără adăpost a petrecut 13 ani în închisoare Foto: Captură video

Bărbatul fără adăpost ucis de agenţi ai poliţiei din Los Angeles trăia sub un nume fals şi era căutat pentru încălcarea condiţiilor eliberării condiţionate în cazul unei condamnări pentru jefuirea unei bănci, au declarat marţi oficiali francezi şi americani, citaţi de Associated Press.

Un oficial l-a identificat pe bărbatul împuşcat duminică drept Charley Saturmin Robinet, în vârstă de 39 de ani. Axel Cruau, consulul general al Franţei în Los Angeles, a declarat că bărbatul a furat identitatea unui cetăţean francez şi a locuit în Statele Unite sub acest nume. El şi-a depus actele pentru un paşaport francez la sfârşitul anilor '90 pentru a ajunge în Statele Unite în scopul de a "urma o carieră în actorie", informează Daily Mail.

Uciderea vagabondului, vizionată de milioane de ori

Confruntarea care s-a încheiat cu moartea bărbatului, duminică, a fost înregistrată cu un telefon de un trecător şi vizionată online de milioane de ori. Autorităţile au declarat că bărbatul a încercat să îi ia arma unui ofiţer începător, după care a fost împuşcat de alţi trei ofiţeri. Cei trei poliţişti care au deschis focul erau instruiţi în tratarea persoanelor cu probleme mentale, a declarat poliţia. Dar ofiţerul începător care a strigat că bărbatul i-a luat arma avea mult mai puţină experienţă, iar poliţia nu a precizat câtă experienţă avea acesta cu persoanele bolnave mintal, scrie Mediafax.

A jefuit o bancă pentru a-și plăti cursurile de actorie

Folosind numele Robinet, bărbatul a fost identificat ca cetăţean francez în 2000, când a fost condamnat pentru jefuirea une bănci şi lovirea cu pistolul a unui angajat în scopul de a-şi plăti cursurile de actorie. Arestarea a determinat consulatul să îi ofere sprijin bărbatului, dar când era pe punctul de a fi eliberat din închisoare în 2013, oficialii au găsit un alt Robinet în Franţa, cu aceeaşi zi de naştere şi au descoperit că cel din Statele Unite era un impostor, a declarat Cruau. "Adevăratul Charley Robinet este în Franţa, ducând o viaţă normală, fără să ştie că identitatea i-a fost furată cu ani în urmă", a declarat Cruau.

Suferea de probleme psihice

În timp ce se afla în închisoarea federală din Rochester, Minnesota, bărbatul cunoscut ca Robinet a fost trimis la secţia de psihiatrie, iar oficialii federali au afirmat că personalul medical a stabilit că el suferă de probleme psihice, cerând tratarea lui într-un spital de psihiatrie, arată documentele. El a petrecut 13 ani în închisoare şi apoi şase luni într-un centru corecţional de tranzit înainte de a fi eliberat în mai 2014, a declarat Ed Ross, un purtător de cuvânt al Biroului pentru Penitenciare.

Cetăţenii străini sunt de obicei deportaţi după ispăşirea pedepsei. Dar în acest caz, Franţa nu l-a preluat pe bărbat, devreme ce nu era cu adevărat cetăţean francez. Curtea Supremă de Justiţie din Statele Unite a decis în 2001 că autorităţile pentru imigraţie nu pot deţine persoane pe termen nedefinit pentru că nicio ţară nu vrea să le preia. Aşa că, după ispăşirea pedepsei, bărbatul cunoscut sub numele de Robinet a fost eliberat. Potrivit condiţiilor eliberării, el trebuia să se prezinte la ofiţerul care îl supraveghea la începutul fiecărei luni. După ce nu s-a prezentat în noiembrie, decembrie şi ianuarie, autorităţile au emis pe numele lui un mandat de arestare federal.

image
image
image
image
image
image
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net