Posibil tratament anti-coronavirus, descoperit de o fată de 14 ani de origine indiană

anika_chebrolu.jpg

Anika Chebrolu
Anika Chebrolu
Foto: Digi24
Citeste tot despre: 

Amika Chebrolu, o tânără de 14 ani, a descoperit un posibil tratament anti-COVID. Elevă în clasa a VIII-a la un liceu din Texas (SUA), ea dezvoltat o moleculă care se atașează de o anumită proteină a virusului SARS-CoV-2 și îl împiedică să mai acționeze.

La început, proiectul științific al fetei viza combaterea gripei, dar ea l-a adaptat atunci când a lovit pandemia. Tânăra cercetătoare spune că a folosit mai multe modele simulate de computer pentru a identifica molecula capabilă să blocheze virusul SARS-CoV-2, potrivit Digi24.

„Am dezvoltat această moleculă care se atașează de o anumită proteină a virusului SARS-COV 2 și îi blochează funcționarea. Bunicul meu, când eram mai mică, mă îndruma întotdeauna spre știință. El era profesor de chimie și îmi vorbea permanent despre tabelul periodic al elementelor. Învățând toate aceste lucruri despre știință am ajuns să o îndrăgesc în timp”, a explicat Anika Chebrolu.

Adolescenta provine dintr-o familie de origine indiană. Ea a fost premiată cu 25.000 de dolari pentru descoperirea sa.

Loading...

Citește și

  • flacon cu sange coronavirus

    Specialiștii au vești încurajatoare despre tratamentele folosite pentru pacienții cu Covid-19, dar atrag atenția, în același timp, asupra faptului că încă nu există o soluție viabilă pentru toți pacienții.

  • Plasma convalescentă s-a dovedit „eficientă şi a salvat vieţi” şi în cazul altor boli infecțioase

    O veste bună a venit de la Ministerul Sănătății. A început procesul de colectare a plasmei pentru tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus. Deja au avut loc trei recoltări de la pacienții vindecați de Covid-19. După ce va fi testată, plasma va fi pusă la dispoziția spitalelor. Însă pacienții trebuie să îndeplinească mai multe criterii pentru a putea beneficia de astfel de tratament.