Polițistă româncă, implicată într-un scandal de rasism în Marea Britanie. Motivul pentru care ar putea fi dată afară

Ultima actualizare:

    Polițistă româncă, în centrul unui scandal în Marea BritanieFoto: Arhivă personală
Polițistă româncă, în centrul unui scandal în Marea BritanieFoto: Arhivă personală

O agentă de poliție cu origini româneşti este acuzată de rasism şi riscă acum să-şi piardă locul de muncă din Marea Britanie, după ce se angajase în Poliţie abia în urmă cu un an.

Polițista, pe numele ei Andra Şerbănescu, a intrat prima dată în atenţia superiorilor ei anul trecut, în luna iulie, când a reţinut doi bărbaţi pe care i-a suspectat că ar fi fost implicaţi în trafic de droguri şi spălare de bani, într-o staţie de benzină.

Aceasta i-ar fi spus colegului ei de echipă că îi va aresta pe cei doi fiindcă sunt de culoare şi automat ar fi suspecţi. Un coleg din Poliţie, Joshua Osborne, s-a dus a doua zi la superiorii săi şi a raportat tot, acuzând-o pe româncă de rasism, informează BBC.   

Câteva zile mai târziu, aceasta a fost acuzată că a avut un alt comentariu rasist în momentul în care a văzut pe stradă un bărbat care ducea un covor pentru rugăciuni. „Ăştia pun de obicei bombe”, ar fi spus tânăra, care a fost din nou „pârâtă” superiorilor săi.

Reprezentanţii Poliţiei Avon & Somerset spun că afirmaţiile tinerei ar putea fi considerate rasiste şi ofensatoare şi ar constitui o abatere gravă, notează presa britanică. Din această cauză, ea riscă acum să-şi piardă şi slujba. O audiere virtuală a avut deja loc la Kenneth Steele House din Bristol, însă deocamdată nu a fost luată o decizie defintiivă.

Tânăra polițistă susține însă că vorbele ei au fost „răstălmăcite” pentru a-i sabota cariera, iar avocatul ei a declarat că afirmaţiile sunt „denaturări intenţionate sau imprudente”. Alexandra Şerbănescu a mai afirmat că a fost agresată şi umilită de colegii din Poiliţie. „Mi-am dat seama că nu voiau să fiu poliţist atunci când mi-au interpretat vorbele”, a explicat aceasta.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
sistemul antiaerian rus S-300 FOTO Rush Hour Daily
image
image
image
image
image
image
1 Seminte legume Gradina cu rosii jpg
Arme iraniene confiscate de SUA FOTO Departamentul Apărării webp
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Oppenheimer si actorul jpg
bani  foto   Shutterstock jpg
ana Blandiana 1990 jpg
index webp
1 minestrone jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net