Politician german, asasinat pentru că susținea imigranții? Anchetatorii cred că există un mobil politic

walter-lubcke.jpg

Walter Lübcke
Walter Lübcke a fost găsit mort pe 2 iunie
Foto: Getty
Citeste tot despre: 

Asasinarea alesului local CDU Walter Lübcke, un apărător al primirii migranţilor, în a cărei anchetă a fost arestat un suspect în weekend, ar avea legătură cu extrema dreaptă, potrivit parchetului național antiterorist.

„În stadiul actual al investigaţiilor, noi pormim de la pincipiul că avem de a face cu un furndal de extremă drepta”, a declarat un purtător de cuvânt al parchetului. 

Parchetul General de la Karlsruhe, competant în domeniile terorist şi crimei organizate, se sprijină în această teză pe trecutul suspectului, un bărbat în vârstă de 45 de ani, apropiat mişcării neonaiste şi condamnat deja pentru fapte violente împotriva unui cămin de migranţi, relatează news.ro.

Walter Lübcke, asasinat pe 2 iunie

Anchetatorii vor să stabilească dacă el a avut complici, însă, pentru moment ”nu există vreun element care să arate că suspenctul ar fi putut” să acţioneze în cadrul unui ”grupuscul de extremă dreapta” înfiinţat în acest scop. Aceasta este o trimitere la grupusculul neonazist NSU, care a ucis aproximativ zece imigranţi în Germania, la începutul anilor 2000.

Un ales local şi totodată un funcţionar de rang înalt, Walter Lübcke a fost găsit mort, la 2 iunie, la vârsta de 65 de ani, pe terasa casei dale, la Wolfhagen, la periferia oraşului Kassel (centru). El a fost împuşcat în cap de aproape şi zăcea într-o baltă de sânge. Moartea politicianului a declanşat, pe reţele de socializare, o adevărată isterie. Au existat și oameni care s-au bucurat că bărbatul a fost ucis. În cazul în care se confirmă că a existat un mobil politic, atunci este primul asasinat de această natură de la atentatele Facţiunii Aramata Roşie începând din anii '70.

Loading...
 
 

Citește și

  • Un șofer de taxi susține că posibilii asasini ai jurnalistului Jamal Khashoggi au petrecut după uciderea bărbatului, într-o cursă înspre aeroport. Taximetristul a explicat că unul dintre pasagerii săi din acea cursă este în mod sigur apropiat anturajului Prințului moștenitor al Arabiei Saudite. De asemenea, un prieten apropiat jurnalistului asasinat a mărturisit că motivul uciderii acestuia ar putea fi faptul că Jamal Khashoggi deținea dovezi ce puteau incrimina Arabia Saudită.

  • Ahmad Wali Karzai, fratele vitreg al preşedintelui Afganistanului şi unul dintre cei mai puternici oamei din ţară, a fost ucis în această dimineaţă.

503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 481272709


Varnish cache server

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1