Poftiţi în vacanţă în zona devastată de război în Ucraina!

Ultima actualizare:

O excursie cum nu s-a mai văzut! Pentru că turismul, ca şi economia, trec prin grele încercări din cauza conflictului declanşat de rebelii proruşi în estul ţării, ucrainenii propun turiştilor excursii palpitante.

Este vorba de tururi în zona devastată de război, care costă de la 65 de euro (circa 290 de lei) la 500 de euro (circa 2.200 de lei). Amatorii de senzaţii tari, care trebuie să ia în calcul şi riscul de a nu mai ajunge vreodată acasă, au ocazia unică de a vedea cu ochii lor distrugerile de război.

Ba mai mult, pot să trăiască pe viu şi experienţa unui atac neaşteptat, care să-i facă să-şi imagineze că iau parte la un film de acţiune. Însă, spre deosebire de cinema, trebuie să-şi asume riscurile de rigoare.

Cei care plătesc pentru a participa la ”Tururile Războiului” pot vizita poduri distruse, zeci de vehicule explodate şi clădiri bombardate, potrivit ”Daily Star”. Sloganele publicitare se vor incitante: ”Impresionează-ţi prietenii cu selfie-uri extreme” în regiunea devastată, sau ”Vezi unde are loc cu adevărat acţiunea”. Turiştii pot pleca acasă cu suveniruri, cum ar fi cartuşe uzate sau bucăţi de moloz din casele distruse. Organizatorii circuitelor susţin că excursiile prezintă totuşi un risc scăzut.

Luptele continuă să facă victime

Tensiunile continuă să crească în estul Ucrainei, unde separatiştii proruşi au anunţat că vor să adopte propria monedă şi un sistem bancar independent în autoproclamata “Republică Doneţk”.

Ieri, s-au înregistrat noi lupte în jurul oraşelor Doneţk şi Luhansk, în urma cărora au murit 9 civili. Peste 1.000 de victime s-au înregistrat de la începutul conflictului dintre forţele guvernamentale ucrainene şi rebelii proruşi, în martie.

image
image
image
image
image
image
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net