Poftiţi în cel mai înalt hotel din lume

Ultima actualizare:

    Piscina interioară
Piscina interioară

Cel mai mare hotel din lume a fost inaugurat în această săptămână în Emiratele Arabe Unite. Hotelul Gevora, din Dubai, este îmbrăcat în aur pe interior şi o noapte de cazare aici porneşte de la 150 de dolari, putând ajunge şi la 700 de dolari. Clădirea se află lângă hotelul companiei Rotana „Rose Rayhaan” care are 333 de metri înălţime.

Dubai rămâne ţinutul celor mai mari contraste şi al recordurilor! Recent, şi-a consolidat renumele cu un nou proiect: hotelul Gevora. Blocul zgârie-nori are 75 de etaje şi este cu 50 de metri mai înalt decât Turnul Shard din Londra, cu 56 de metri mai înalt decât Turnul Eiffel şi cu 272 de metri mai înalt decât Palatul Parlamentului, din Bucureşti. Turiştii care se cazează aici sunt surprinşi încă de la intrare de decoraţiunile poleite cu aur. Hotelul se laudă cu patru centre de relaxare şi masaj de lux şi două restaurante impresionante.

Clădirea Gevora, din Dubai, are 356 de me tri şi 528 de camere distribuite pe cele 75 de niveluri
Clădirea Gevora, din Dubai, are 356 de me tri şi 528 de camere distribuite pe cele 75 de niveluri

Însă, în ciuda înălţimii impresionante, Gevora nu este cea mai înaltă clădire din Dubai. Cel mai înalt turn de aici este Burj Khalifa care deţine în prezent recordul cu o înălţime de 828 de metri. Adică de nouă ori înălţimea clădirii Big Ben din Londra. Hotelul Gevora are inclusiv la exterior ornamente aurite, pentru a le încânta privirile turiştilor de la distanţă. Cei care se cazează la etajele superioare beneficiază de o panoramă incredibilă care uneşte orizontul deşertic de cel albastru, marin. Investiţiile incredibile din Dubai au făcut ca fluxul de turişti din fiecare an să crească proporţional. Astfel, se preconizează ca până în 2020 Dubaiul să fie vizitat de peste 20 de milioane de oameni. Avantajul hotelului este că se află la câţiva paşi de mall, de staţiunea Marina cu iahturile şi cluburile ei şi de plajele de lux unde se practică surf, snorkeling, wind-surf şi yachting. Hotelul Gevora aparţine Al Attar Group şi numai construcţia lui a costat echivalentul a 500 de milioane de lei.

Dormitorul
Dormitorul


    Dormitorul
Dormitorul

Dubaiul este într-o reală competiţie pe segmentul turistic cu Hong Kong şi China. Topul celor mai înalte hoteluri din Dubai arată astfel: Hotel Gevora – 356 m; Turnurile 1 şi 2 JW Marriott Marquis – 355 m; Rose Rayhaan by Rotana – 333 m; Burj Al Arab – 321 m şi The Address Downtown Dubai – 302 m. La capitolul recorduri recent doborâte, aeroportul din Dubai este pentru al patrulea an consecutiv (n.r. 2017) cel mai aglomerat din lume. În decursul celor patru ani, prin Dubai au tranzitat 88,2 milioane de călători.

Liuzhou, primul oraş-pădure

Primul oraş verde din lume va adăposti 30.000 de oameni, va absorbi 10.000 de tone de dioxid de carbon şi va fi populat de 40.000 de copaci din 100 de specii diferite. Proiectul aparţine companiei Stefano Boeri Architetti şi este realizat în colaborare cu autorităţile municipale din Liuzhou. Oraşul 100% ecologic se află în munţii din Guangxi, pe o suprafaţă de 175 de hectare.

Turnul de 1.000 m

Dubaiul nu conteneşte să ne uimească! Turnul Jeddah de 1.000 m va fi, începând din 2020, un oraş economic de 5,3 milioane de metri pătraţi. Construcţia centrului comercial a început în 2013 şi va fi gata în 2019, fiind susţinut financiar de Prinţul Al-Waleed bin Talal şi de compania Bin Laden Group. Turnul cu 158 de etaje va oferi o panoramă a întregii metropole.

Casa turnată dintr-o bucată

simeon stalpnicul png

O bijuterie de casă modulară! Asta au creat arhitecţii de la Branch Technology folosind proiectul Curve Appeal, popular în SUA între 1945-1966. Cercetătorii au folosit de această dată o imprimantă 3D pentru a crea modulele din care e construită casa. O piesă are 90 cm lungime, e realizată din ghips şi poate fi transportată uşor. Casa e 100% ecologică folosind energia solară.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net