Poftiţi în cel mai friguros sătuc din lume

termometrul

termometrul
Termometrul a înregistrat temperaturi record şi apoi a crăpat

În localitatea Oymyakon din Siberia au fost înregistrate recent temperaturi de -62 de grade Celsius. Când ajungi aici, localnicii îţi spun să îţi laşi maşina pornită pentru că altiminteri o mai porneşti... la primăvară.

Oymyakon este cea mai rece aşezare umană permanentă din lume. Temperatura medie în luna ianuarie este aici -50 de grade C. Ochii locuitorilor dau să îngheţe îndată ce ies afară.

ochi.jpg

ochi
Ochii locuitorilor dau să îngheţe când ies afară
Este aşa de frig, încât termometrul din localitate instalat de turişti a indicat recent temeraturi care dau frisoane de minus 62 de grade C. Apoi a crăpat din cauza gerului prea mare. Staţia meteo de la “polul frigului” a înregistrat minus 59 grade C, dar localnicii spun că termometrele lor au înregistrat minus 67 de grade C, cu 1 grad C mai puţin decât cea mai joasă temperatură acceptată pentru o aşezare permanentă oriunde în lume. Recordul de temperatură, de minus 67,7 de grade C, a fost înregistrat în 1933.Temperaturi mai scăzute sunt înregistrate în Antarctica, dar acolo nu sunt aşezări umane permanente.  În satul siberian trăiesc 500 de oameni.

sat.jpg

sat
În satul îngheţat vieţuiesc 500 de suflete
loading...
Loading...