Poftiţi în cartierul plutitor al bogătaşilor! FOTO

Ultima actualizare:
Roman Abramovici –  insula New Holland  (400 milioane de dolari)
Roman Abramovici – insula New Holland (400 milioane de dolari)

Unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari din lume, Christie’s International Real Estate, a anunţat demararea unui mega-proiect în valoare de peste 10 miliarde de dolari. A început construirea “cartierului” alcătuit din 185 de insule din Maldive şi a celui format din 33 de atoli din Dubai. Următorul pas: 80 de vile plutitoare în Miami, SUA.

Premieră mondială! Potrivit reprezentanţilor Christie’s International Real Estate, toate insulele vor fi 100% naturale, independente energetic şi vor oferi luxul de care să se bucure orice miliardar. Cel mai mic atol din complexul insular numit Amillarah Private Islands va avea minimum 500 de metri pătraţi şi va fi vândut la licitaţie celui care este dispus să investească sume de la 60 de milioane de dolari în sus. În Dubai, construirea insulelor a început deja, din luna ianuarie.

Imagini cu cartierul plutitor

Vilele plutitoare, dotate cu grădini naturale, piscine, plajă şi panouri solare, dar şi instalaţii subacvatice producătoare de bioenergie se adresează exclusiv unui circuit închis de clienţi, majoritatea ocupând locurile fruntaşe în topul celor mai bogaţi oameni ai planetei. Peste 800 de arhitecţi din întreaga lume au creat proiecte imobiliare sperând să fie acceptate. Doar 10 dintre ei şi-au brevetat creaţiile primind sume cuprinse între 10 şi 50 de milioane de euro pentru a-şi vinde ideile.

Dezvoltatorul imobiliar din Dubai vrea să fie monitorizate cele 33 de insule non-stop prin satelit, pentru a evita orice element care poate disturba liniştea bogătaşilor care investesc aici. Pe lângă faptul că sunt 100% ecologice, insulele au fost concepute cu ajutorul experţilor în conservarea coralilor din cadrul organizaţiei Ocean’s Futures Society, înfiinţate de Jean-Michel Cousteau. La proiect s-au implicat dezvoltatorii din Emiratele Arabe Unite, Oqyana World First, alături de olandezi de la Dutch Dockland’s, care au venit împreună cu arhitectul revoluţionar Koen Olthuis. Acesta din urmă a rezolvat problema apei potabile pe insule, asigurând pe fiecare atol un sistem de stocare aflat chiar sub vilă. Apa menajeră este luată direct din mare şi desalinizată prin proceduri chimice specifice. Fiecare insulă dispune de o intalaţie de reciclare care produce bioenergie din gunoaiele menajere.

Click! spune

Atolul este o formaţiune geologică cu o formă circulară sau neregulată, formată prin depunerea scheletelor de corali. De obicei, atolii apar în proximitatea insulelor vulcanice. În cazul de faţă, coralii sunt realizaţi de mâna omului şi protejaţi prin lege.

Cine îşi poate comanda o insulă?

Richard Branson –  insula Necker  (200 milioane de dolari)
Richard Branson – insula Necker (200 milioane de dolari)

Nu toţi miliardarii ştiu să aprecieze sălbăticia şi liniştea deplină oferită de o insulă privată.

David  Copperfield –  insula Musha  Cay (150  milioane $)
David Copperfield – insula Musha Cay (150 milioane $)

Printre cei care au investit şi şi-au amenajat apoi un veritabil paradis exotic îi amintim pe miliardarul rus Roman Abramovici (48 de ani), care are o avere de 9 miliarde de dolari, Richard Branson (65 de ani), care are în conturi 4,8 miliarde de dolari, şi pe David Copperfield (58 de ani), cu o avere de 800 de milioane de dolari.

Mikhail Prokhorov –  insula North  (35 milioane de dolari)
Mikhail Prokhorov – insula North (35 milioane de dolari)

Nici Mikhail Prokhorov, de 50 de ani, cu o avere de 9,8 miliarde de dolari, şi Bernard Arnault, 66 de ani, cu o avere de 37,5 miliarde de dolari, nu ar refuza oferta.

Bernard Arnault –  insula Indigo  (35 milioane de dolari)
Bernard Arnault – insula Indigo (35 milioane de dolari)

Mai ales că toţi cei menţionaţi mai sus deţin deja insule private.


    Bernard Arnault –  insula Indigo  (35 milioane de dolari)Foto: Photoland/Caters
Bernard Arnault – insula Indigo (35 milioane de dolari)Foto: Photoland/Caters

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fumat , alcool, jpg
image
image
image
image
image
image
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net