A plouat cu sânge la Istanbul!

Citeste tot despre: 

Explozia produsă la orele dimineţii în cartierul Sultanahmet, din centrul Istanbulului, a zguduit din temelii Hagia Sophia. Câteva secunde a plouat cu sânge şi bucăţi de corp omenesc peste piaţa Sultanahmet.

Atentatorul, identificat de autorităţi ca fiind în vârstă de 28 de ani, de naţionalitate siriană, s-a aruncat în aer lângă un grup de turişti. Informaţia a fost confirmată de preşedintele turc Recep Tayyip Erdorgan.

Printre cele 10 persoane care au murit, 6 erau de naţionalitate germană şi trei proveneau din Norvegia, Coreea de Sud şi Peru. 15 turişti au fost grav răniţi de deflagraţia care a fost resimţită inclusiv de turiştii aflaţi în Moscheea Albastră şi cei din Hagia Sophia. “A plouat cu bucăţi de corp şi sânge peste piaţă. Explozia a sunat ca un tunet îngrozitor”, a declarat Erdem Koroglu, care lucrează la un post de televiziune care are sediul în apropierea locului unde s-a produs tragedia. „Pe o arie de 25 m în jurul exploziei, zăceau bucăţi de carne şi haine. A fost îngrozitor”, a declarat un martor. 

În 2015, în Turcia au avut loc 5 atentate în care au murit 110 persoane şi au fost rănite 12. Cel mai sângeros a fost organizat de mişcarea kurdă şi s-a produs la gara din Ankara în octombrie. Atunci şi-au pierdut viaţa peste 100 de persoane.

Turiştii români au cerut să se întoarcă de urgenţă

Turcia este una dintre destinațiile preferate ale românilor. Cei mai mulți aleg să-și petreacă vacanțele de vară în stațiuni de litoral precum Antalya sau Bodrum, însă câteva mii vizitează și Istanbulul în cadrul vacanțelor de tip city-break. Agențiile de turism care vând această destinație cred că în perioada imediat următoare românii care plănuiau să viziteze Istanbulul se vor orienta spre o altă destinație. Așa s-a întâmplat și după atentatele de la Paris din noiembrie 2015, amintește Manuela Melinescu, reprezentant Vola.ro. Pe de altă parte, românii aflați în acest moment în Istanbul au contactat agențiile de turism de la care și-au cumpărat pachete, solicitându-le întoarcerea acasă. Șeful Paravion.ro, Remus Vișan, a declarat pentru Europa FM că agenția caută variante pentru retur.

Loading...
 
 

Citește și

  • lume explozie istanbul

    Cel puțin 10 persoane au fost ucise de explozia care s-a produs marți, 12 ianuarie, la ora locală 10.00, într-un cartier din Istanbul frecventat de turiști, între Bazilica Sfânta Sofia și Moscheea Albastră. Din primele informații, printre victime se află și turiști. Imaginile de la locul exploziei au început să circule pe rețelele sociale imediat după tragicul incident.

  • Doi indivizi au deschis focul în faţa Palatului otoman Dolmabahce din Istanbul, o importantă atracţie turistică din metropola turcă, anunţă surse citate de site-ul agenţiei AP.