Ploaie de rachete asupra Tel Avivului, după ce armata israeliană a distrus un fief din Gaza

israel.jpg

Tel Aviv
Tensiunile dintre Israel și palestinieni escaladează
Foto: AFP

Click desktop articole 300x250 p1

Citeste tot despre: 

Click desktop articole 300x250 p2

Metropola israeliană Tel Aviv a fost ţinta, marţi seară (11 mai), a unui atac masiv cu rachete lansate din Fâşia Gaza. Asta după ce armata israeliană a distrus o clădire cu 13 etaje, turnul Hanadi, considerată un fief al mișcării Hamas.

Trei cetățeni israelieni și peste 30 de palestinieni au murit în urma violențelor, cele mai grave din ultimii patru ani. Clădirea Hanadi din Fâșia Gaza, unde aveau sediul șefii politici ai Hamas, a fost făcută una cu pământul de armata israeliană. Începând de luni seara, aceasta a efectuat aproximativ 150 de raiduri, soldate cu cel puțin 30 de morți în rândul palestinienilor, ca răspuns la cele peste 500 de rachete lansate de militanții palestineni către orașele israeliene, potrivit Digi24.

tel-aviv.jpg

Metropola israeliană Tel Aviv a fost ţinta unui atac cu rachete
Foto: AFP

Consiliul ONU, reuniune de urgență

onsiliul de Securitate al ONU se va reuni de urgență, miercuri (12 mai), în urma escaladării violențelor între israelieni și palestinieni. Coordonatorul special al Națiunilor Unite pentru procesul de pace din Orientul Mijlociu, Tor Wennesland, a cerut încetarea imediată a ostilităților, avertizând că așa cum arată lucrurile, „ne îndreptăm către un război în toată regula”.

Liderul iranian Khamenei cere palestinienilor să îşi dezvolte capacitatea de luptă pentru a opri brutalitatea Israelului

Liderul suprem iranian Ayatollahul Ali Khamenei a cerut marţi palestinienilor să îşi dezvolte capacitatea de luptă pentru a opri ”brutalitatea” Israelului, afirmând că israelienii ”înţeleg doar limbajul forţei”, potrivit televiziunii de stat iraniene, citată de Reuters.

”Zioniştii nu înţeleg decât limbajul forţei, aşa că palestinienii trebuie să îşi dezvolte forţa şi rezistenţa pentru a-i obliga pe criminali să se predea şi să le opreascp actele brutale”, a spus Ayatollahul Ali Khamenei.

Israelul şi-a intensificat ,arţi atacurile aeriene ămpotriva Fîşiei Gaza, în timp ce tituri de rachete au lovit oraşe israeliene pentru a doua zi, amplificînd un conflict în care cel puţin 30 de oameni au murit în enclava palestiniană şi trei în Israel.

 

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

Click desktop articole 580x400 p2

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5

Adevarul