Ploaie de rachete asupra Tel Avivului, după ce armata israeliană a distrus un fief din Gaza

Ultima actualizare:

    Tensiunile dintre Israel și palestinieni escaladeazăFoto: AFP
Tensiunile dintre Israel și palestinieni escaladeazăFoto: AFP

Metropola israeliană Tel Aviv a fost ţinta, marţi seară (11 mai), a unui atac masiv cu rachete lansate din Fâşia Gaza. Asta după ce armata israeliană a distrus o clădire cu 13 etaje, turnul Hanadi, considerată un fief al mișcării Hamas.

Trei cetățeni israelieni și peste 30 de palestinieni au murit în urma violențelor, cele mai grave din ultimii patru ani. Clădirea Hanadi din Fâșia Gaza, unde aveau sediul șefii politici ai Hamas, a fost făcută una cu pământul de armata israeliană. Începând de luni seara, aceasta a efectuat aproximativ 150 de raiduri, soldate cu cel puțin 30 de morți în rândul palestinienilor, ca răspuns la cele peste 500 de rachete lansate de militanții palestineni către orașele israeliene, potrivit Digi24.


    Metropola israeliană Tel Aviv a fost ţinta unui atac cu racheteFoto: AFP
Metropola israeliană Tel Aviv a fost ţinta unui atac cu racheteFoto: AFP

Consiliul ONU, reuniune de urgență

onsiliul de Securitate al ONU se va reuni de urgență, miercuri (12 mai), în urma escaladării violențelor între israelieni și palestinieni. Coordonatorul special al Națiunilor Unite pentru procesul de pace din Orientul Mijlociu, Tor Wennesland, a cerut încetarea imediată a ostilităților, avertizând că așa cum arată lucrurile, „ne îndreptăm către un război în toată regula”.

Liderul iranian Khamenei cere palestinienilor să îşi dezvolte capacitatea de luptă pentru a opri brutalitatea Israelului

Liderul suprem iranian Ayatollahul Ali Khamenei a cerut marţi palestinienilor să îşi dezvolte capacitatea de luptă pentru a opri ”brutalitatea” Israelului, afirmând că israelienii ”înţeleg doar limbajul forţei”, potrivit televiziunii de stat iraniene, citată de Reuters.

”Zioniştii nu înţeleg decât limbajul forţei, aşa că palestinienii trebuie să îşi dezvolte forţa şi rezistenţa pentru a-i obliga pe criminali să se predea şi să le opreascp actele brutale”, a spus Ayatollahul Ali Khamenei.

Israelul şi-a intensificat ,arţi atacurile aeriene ămpotriva Fîşiei Gaza, în timp ce tituri de rachete au lovit oraşe israeliene pentru a doua zi, amplificînd un conflict în care cel puţin 30 de oameni au murit în enclava palestiniană şi trei în Israel.

image
image
image
image
image
image
pensionar jpg
bebelus jpg
istoria otopeni jpg
lumnare aprinsa slujba de inviere biserica jpeg
echinoctiul 2019 primavara jpeg
ninsori si ger in martie getty jpg
copii calatorie avion jpg
3 lacul ursu jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net