Planurile secrete din ziua nunții Prințesei Diana

Ultima actualizare:

    Fetița din colțul din stânga, jos, s-a lovit la cap în timpul ceremonieiFoto: Hepta
Fetița din colțul din stânga, jos, s-a lovit la cap în timpul ceremonieiFoto: Hepta

Nunta unei figuri princiare reprezintă un eveniment care suscită interesul tuturor, indiferent de vârstă. O nuntă pentru care s-a pregătit întreaga Marea Britanie a fost cea a Dianei cu prințul Charles. Nu doar evenimentul a fost unul impresionant, ci și povestea care a stat în spatele vestimentației purtată de prințesa de Wales în ziua nunții.

Rochia pe care a îmbrăcat-o Prințesa trebuia să fie una care să intre în istorie și care să marcheze decizia unei responsabilități de o viață. Cea care a creat rochia de mireasă a Dianei își reamintește cu nostalgie momentul pe care toată lumea îl aștepta cu sufletul la gură. Toți oamenii, cu mic cu mare, erau nerăbdători să o vadă pe Diana în albul imaculat al rochiei, iar curiozitatea era cuvântul cheie al întregului eveniment.


    Nunta Prințesei Diana cu Prințul Charles a avut loc pe 29 iulie 1981Foto: Hepta
Nunta Prințesei Diana cu Prințul Charles a avut loc pe 29 iulie 1981Foto: Hepta

Designerii rochiei rememorează că au primit o listă cu sarcini precise pe care le aveau de îndeplinit în ziua marelui eveniment. S-au ocupat de aranjarea rochiei și de asigurarea transportării ei în condiții optime. S-au îngrijorat pentru trena imensă și pentru faptul că se putea șifona în orice clipă a deplasării Prințesei către locul în care ceremonia urma să se desfășoare.  Designerii au fost cu ochii în patru și mereu pregătiți să așeze rochia Dianei în caz că aceasta se șifona, lucru care s-a și întâmplat la coborârea ei din mașină în timp ce se pregătea să urce treptele catedralei unde se desfășura cununia religiosă. Cei doi creatori au fost ajutați de domnișoarele de onoare au reușit să remedieze discret problema, iar Prințesa arăta ca un fluture care era gata să își întindă aripile multiolore spre a-și lua zborul prin văzduh.


    Trena rochiei de mireasă a Prințesei Diana a avut peste 10 metriFoto: Hepta
Trena rochiei de mireasă a Prințesei Diana a avut peste 10 metriFoto: Hepta

Cuplul care s-a ocupat de vestimentația Prințesei a fost uimit atunci când au primit un telefon în seara nunții din partea Dianei, care deși era obosită, a găsit un moment de răgaz pentru a le mulțumi încă o dată pentru creația care a tăiat răsuflarea privitorilor. Elizabeth mărturisește emoțiile care au copleșit-o atunci când a aflat că ea va fi cea care va crea ținuta Dianei . Ea s-a inspirat din ținutele tuturor reginelor de marcă din istorie, iar de fiecare dată când Prințesa venea pentru consultații podeaua atelierului era acoperită în întregime de schițe. Diana s-a dovedit foarte răbdătoare la toate întâlnirile, iar cuplul de designeri se rotea în jurul său frenetic pentru a face modificările enunțate de Prințesă cu timiditate. Rochia Dianei a costat 4.000 de lire sterline.

Ca răsplată pentru discreția de care au dat dovadă cei doi, ei au rămas unii dintre designerii de încredere ai casei regale chiar și după terminarea nunții.

Planul secret de la nunta Dianei

Cei doi designeri au stabilit împreună cu Prințesa să realizeze o a doua rochie de mireasă în cazul în care primul model ar fi fost dezvăluit înainte de vreme. Nu a fost cazul ca cel de-al doilea model să fie folosit întrucât secretul aspectului ținutei a fost ținut cu mare grijă. Designerii recunosc că nu mai sunt siguri de ce au făcut cu rochia aceea din cauza stresului căruia au fost supuși pe parcursul îmtregului eveniment legendar.

Domnișoarele de onoare ale Dianei doreau să epateze!

Stiliștii au avut de lucru foarte mult pentru a satisface dorințele domnișoarelor de onoare care doreau să epateze prin ținutele purtate. Aceștia voiau ca aspectul lor să semene cu cel al Dianei ,dar să se diferențieze una de cealaltă pentru că aveau vârste diferite. Una dintre domnișoarele de onoare ale Dianei nu își amintește prea multe de la eveniment, exceptând durerea îngrozitoare de picioare pentru că a căzut și s-a lovit la cap în timpul ceremoniei de la palat. Desigur, lipsa amintirilor de la respectivul eveniment se poate datora și vârstei fragede pe care o avea la vremea aceea.

Obiectul vestimentar care nu a fost purtat niciodată!

Prognoza meteo pentru ziua nunții nu era una prea optimistă. Cerul era acoperit de nori li existau șanse de ploaie. Grijulia Elizabeth a luat posibilitatea unei eventuale ploi în calcul și a creat dinainte o umbrela care urma să fie folosită în cazul unei averse.

Ploaia nu și-a făcut, însă, simțită prezența, iar umbrela a ajuns să fie expusă la muzeul Madame Tussauds, alături de o replică a rochiei Dianei

Imaginea Dianei din ziua nunții va rămâne în memoria tuturor celor care au vizionat evenimentul ca una naturală , marcată de un romantism nostalgic. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net