Planul în 5 pași al guvernului ceh de a redeschide economia

Ultima actualizare:

    Măștile vor fi necesare și după relaxarea restricțiilorfoto epa-efe
Măștile vor fi necesare și după relaxarea restricțiilorfoto epa-efe

Cehii mai au puțin și ar putea reveni la o viață normală. Majoritatea activităților vor putea fi deschise înainte de 25 mai. Guvernul a anunțat un plan în 5 pași pentru redeschiderea magazinelor, serviciilor și restaurantelor din toată țara. Redresarea va porni de luni, 20 aprilie. În curând cehii vor putea merge chiar și la restaurant, la fitness și chiar în saloanele cosmetice

Cu toate că mai sunt câteva zile până când mai multe restricții se vor relaxa, autoritățile trebuie să se asigure că fiecare loc care se va deschide publicului trebuie să se asigure că clienții respectă reglementările de distanțare socială și cele sanitare.

Întregul plan care ar aduce Cheia la viața de dinainte de criză ar dura aproximativ șase săptămâni, potrivit news.expats.cz.

Planul în 5 pași va începe luni, 20 aprilie, cu deschiderea piețelor fermierilor, comercianților cu magazine fizice, magazine auto și showroom-uri și facilități de pregătire pentru sportivii profesioniști. Nunțile cu mai putin de 10 persoane vor fi, de asemenea, permise.

În ceea ce privește redeschiderea piețelor, organizatorii trebuie să asigure separarea în siguranță a oamenilor și să asigure dezinfectarea locațiilor.

„Redeschiderea piețelor fermierilor este deosebit de importantă pentru fermierii mai mici, mulți dintre ei își vând cea mai mare parte a produselor pe piețele fermierilor”, a declarat ministrul Agriculturii, Miroslav Toman (pentru ČSSD).

Cu toate acestea, fermierii nu li se va permite să vândă gustări pe piețe pentru consum imediat. Fiecare suport va trebui dezinfectat la îndemână. Standurile vor trebui, de asemenea, să fie destul de îndepărtate.

Peste încă o săptămână, adică pe 27 aprilie, magazinele cu dimensiunea de 200 de metri pătrați vor fi de asemenea deschise, cu excepția magazinelor situate în centrele comerciale cu o dimensiune de peste 5.000 de metri pătrați.

Începând cu 11 mai, vor fi deschise magazinele de până la 1.000 de metri pătrați și școlile de șoferi. De asemenea, de la această dată vor fi deschise săli de sport și centre de fitness, dar numai zonele de fitness ale acestora - nu vestiarele sau dușurile.

Din 25 mai, zonele în aer liber ale cafenelelor, pub-urilor și restaurantelor se vor putea deschide. De la această dată pot fi deschise și servicii care includ saloane de coafură, cosmetice, spa-uri și saloane de masaj, muzee, galerii și grădini zoologice (numai zone în aer liber).

Începând cu 8 iunie, va fi permisă funcționarea nelimitată a cafenelelor, pub-urilor și restaurantelor. De asemenea, se vor putea deschide centrele comerciale de peste 5.000 de metri pătrați, teatre, castele și saloane de tatuaje. În plus, pot avea loc petreceri de nuntă de dimensiuni nelimitate, precum și evenimente de masă pentru până la 50 de persoane. Potrivit ministrului Sănătății, Adam Vojtěch, cinematografele pot fi, de asemenea, deschise pe 8 iunie, deși nu sunt incluse în planul oficial în 5 pași. Data deschiderii cinematografelor poate fi redusă în funcție de rata cazurilor de coronavirus din țară.

Cehii vor continua să poarte însă măști, Vojtěch declarând, marți, că aceste reglementări nu vor fi relaxate în curând.

Nu s-a discutat însă despre cum cetățenii ar putea respecta reglementările privind măștile de față în timp ce la restaurante sau alte zone care necesită utilizarea nasului sau gurii.  Fiecare loc de deschidere trebuie să se asigure că clienții respectă reglementările de distanțare socială, sanitare și alte reglementări. Actualizări suplimentare cu privire la aceste reglementări și modul în care magazinele trebuie să le asigure vor veni pe măsură ce fiecare val va fi extins.

Iată, datele pentru redeschiderea magazinelor, restaurantelor și serviciilor din Republica Cehă:

Se redeschid pe 20 aprilie

- Piețele fermierilor

- Comercianți cu magazine

- Magazine auto și showroom-uri

- Zonele atletice în aer liber pentru profesioniști, fără spectatori

- Nunți de până la 10 persoane, respectând regulile de igienă

Se redeschid pe 27 aprilie

- Magazinele sub 200 de metri pătrați, cu excepția celor din centrele comerciale de peste 5000 de metri pătrați și a celor specificate pentru a fi deschise la o dată ulterioară

11 mai:

- Magazinele sub 1000 de metri pătrați, cu excepția celor din centrele comerciale de peste 5000 de metri pătrați și a celor specificate pentru a fi deschise la o dată ulterioară

- Școli de șoferi

- Săli de sport și centre de fitness (dar nu vestiare sau dușuri)

Se redeschid pe 25 mai

- Zonele în aer liber ale restaurantelor, cafenelelor, pub-urilor, bufeturilor, vinăriilor și magazinelor de bere cu vânzări în aer liber și zone de ședere în grădină

- Saloane de coafură, saloane pentru unghii, saloane de bronzare, saloane cosmetice, saloane de masaj

- Muzee, galerii și săli de artă

- Zoo (numai zone în aer liber)

Se redeschid pe 8 iunie

- Toate magazinele din centrele comerciale

- Magazinele de peste 1.000 de metri pătrați în afara centrelor comerciale

- Zonele interioare ale restaurantelor, cafenelelor, pub-urilor, bufeturilor, vinăriilor și magazinelor de bere

- Hoteluri și alți furnizori de cazare (și restaurantele și cafenelele lor)

- Servicii de taxi

- Studiouri de tatuaje și piercing

- Teatre, castele, castele și alte activități culturale conform reglementărilor în vigoare

- Evenimente în masă pentru un anumit număr de persoane

- Evenimente culturale, de afaceri și sportive pentru mai puțin de 50 de persoane

- Nunțile care urmeaza un protocol igienic specific

- Zonele interioare ale grădinilor zoologice

Cehia a fost prima țară care a anunțat că intenționează să relaxeze restricțiile impuse din cauza coronavirusului.

Potrivit centralizărilor de pe Arcgis de miercuri, în Cehia erau 6.216 de cazuri de persoane infectate și 166 de decese. De asemenea, rapoartele arată că 676 de pacienți s-au vindecat de coronavirus.

Citește și: 

Așa arată libertatea! Euforie în Wuhan după ridicarea carantinei. Zeci de mii de călători au luat cu asalt gările

Klaus Iohannis anulează acordul încheiat între MAI și Biserica Ortodoxă: „Stați acasă! Altfel, după sărbători vom avea înmormântări!”

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net