Planeta extremelor! Vremea a luat-o razna

Ultima actualizare:

    În timp ce americanii îngheaţă la -69 de grade Celsius, australienii se topesc de caniculă
În timp ce americanii îngheaţă la -69 de grade Celsius, australienii se topesc de caniculă

În timp ce SUA sunt lovite de un ciclon rece, vânturi de peste 145 km/h şi nămeţi de peste 50 de centimetri, în Australia, lumea îndură un val istoric de căldură. Echipele de pompieri din Sydney au intrat ieri în alertă după ce termometrele au indicat 47,3 grade Celsius.

Pe muntele Washington, la o înălţime de peste 2.000 de metri a fost mai frig decât la Polul Nord. Duminică, meteorologii au înregistrat o temperatură record de -69 de grade Celsius, cu vânturi la rafală pe creste de peste 145 km/h. Din cauza vântului puternic, temperatura de -37 de grade Celsius scăzuse alarmant la -69 de grade. Începând de joi, coasta estică a SUA a fost lovită de „ciclonul-bombă” care a făcut să îngheţe rechinii din ocean, ţestoasele din lacuri şi veveriţele în copaci. În oraşul Armstrong, Ontario, s-a înregistrat sâmbătă o temperatură minimă de aproape -60 de grade. În Burlington, Vermont, au fost -34 de grade, iar în staţiunea de schi Killington s-au înregistrat -46 de grade. La New York au fost -13, iar stratul de zăpadă era de 56 cm în Maine şi în Massachusetts de 43 cm. 18 oameni au murit din cauza vremii extreme.

La polul opus, s-a aflat, duminică, Sydney, Australia. La ora locală 15.45, termometrele de la staţia meteorologică Penrith, din vestul oraşului Sydney, au indicat 47,3 grade. Ultima oară când au indicat această temperatură a fost în anul 1939. Autorităţile au emis cod roşu de caniculă, magazinele au fost închise şi lumea a luat cu asalt plajele şi mall-urile, la aer condiţionat. Sportivii care participau la turneul internaţional de tenis din Sydney, printre care şi Kristina Mladenovic, numărul 11 mondial, au cerut întreruperea competiţiei. Fotografii prezenţi la evenimentul sportiv au spus că în interiorul arenei au fost înregistrate temperaturi de 50 de grade Celsius. Mai mulţi spectatori au leşinat.

image
image
image
image
image
image
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net