Plajele europene, posibile ținte ale ISIS! Cum plănuiesc să atace

Ultima actualizare:

    Plajele europene ar putea fi țintele atacurilor teroriste în această varăfoto: Hepta
Plajele europene ar putea fi țintele atacurilor teroriste în această varăfoto: Hepta

Liderii serviciilor de informații italian și german avertizează că plajele europene ar putea fi țintele atacurilor teroriste în această vară.

Gruparea Stat Islamic/Daesh ar trimite jihadiști deghizați în comercianți ambulanți, în resorturile pline de turiști. Potrivit informațiilor transmise de publicația germană Bild, citată de Daily Mail, mai multe bombe ar putea fi îngropate în nisip, sub șezlonguri.

Planurile teroriștilor ar fi fost transmise Serviciului de Informații Italian de o sursă „credibilă” din Africa. Italienii susțin că teroriștii au planuri „concrete” de a se deghiza în refugiați vânzători, care servesc turiștii cu băuturi și mâncare, tricouri sau alte accesorii, pe plaje.

De asemenea, planurile jihadiștilor ar include folosirea armelor de foc automate în zonele aglomerate, a teroriștilor kamikaze și a dispozitivelor explozibile. Liderii serviciilor secrete spun că țintele vor fi, „cu siguranță”, plajele din sudul Franței, Costa del Sol, din Spania, și ambele zone de coastă ale Italiei.

Plajele de vacanță nu pot fi protejate

„Ar putea fi o întreagă nouă dimensiune a terorii. Plajele de vacanță nu pot fi protejate”, a declarat unul dintre oficiali, citat de dailymail.co.uk.

Se pare că amenințările vin din partea grupării nigeriene Boko Haram, care s-ar fi aliat cu Statul Islamic/Daesh și cooperează cu conducerea la un nivel înalt.

Autoritățile senegaleze susțin că africanii care călătoresc de obicei în Europa, care până acum și-au ascuns cu succes loialitatea față de islamismul extremist, vor fi activați pentru campaniile de masacrare. „Acești oameni călătoresc de obicei către Italia și alte locuri, cu vize și documente. Nu sunt ilegali pentru că sunt văzuți ca oameni de afaceri și comercianți. Asta este ceea ce îi face atât de periculoși”, a declarat Seck Pouye, șeful poliției orașului Saly din Senegal. 

Turiştii se orientează către destinaţii exotice

Europa nu mai e o destinaţie de vacanţă sigură! Asta spun operatorii din turism, care arată că sejururile pe bătrânul continent înregistrează o scădere semnificativă în ultimul timp. Spre exemplu, cea mai vizibilă tendinţă de scădere, de aproximativ 15 procente, se înregistrează în Turcia. „Spre Antalya vindem tot mai puţin. Este o tendinţă, din pricina valului de atentate. Lumea se sperie şi se orientează către alte destinaţii. Am înţeles că se înregistrează o creştere a cererilor pentru destinaţiile exotice, departe de Europa, care, din păcate, nu mai este deloc sigură”, ne-a mărturisit Alin Burcea, şeful agenţiei de turism Paralela 45.

image
image
image
image
image
image
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
controlor tren jpg
postas greva jpg
Paine mucegaita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net