Plajele au îngheţat în sudul Spaniei. Scene de coşmar din cauza furtunii Gloria

24-peglob-la-mata-895151.jpg

inghet, furtuna, Spania, Costa del Sol, inundatii, plaje
Turiştii din Marbella au asistat şocaţi la fenomenele meteo extreme
Fotografii: EPA/EFE

Scene de coşmar în staţiunile estivale Benidorm şi Magaluf! Vânturi năprasnice, valuri de peste opt metri şi un ger de crapă pietrele! Cu asta s-au confruntat şi localnicii, şi turiştii de pe Costa del Sol, din Spania, după ce regiunea a fost lovită de furtuna Gloria. Aeroportul din Alicante a fost închis.

Spaniolii au fost năuciţi de vremea extremă care a dat peste cap viaţa localnicilor din paradisurile turistice. În Benidorm sau Magaluf, nu a mai nins de 35 de ani, iar acum autostrăzile au fost blocate de un strat de peste 50 cm de zăpadă. Vânturi năprasnice şi un viscol necruţător au măturat regiuni întregi din Murcia şi Alicante şi aerportul de aici a fost închis.

24-peglob-foto2-90-60-epa-efe-1-895452251.jpg

inghet, furtuna, Spania, Costa del Sol, inundatii, plaje
La Badalona, în apropiere de Barcelona, valurile au atins 8,5 metri

Cursele aeriene din Londra, Newcastle, Bristol, Edinburgh şi alte oraşe din Marea Britanie au fost anulate, iar Unitatea Spaniolă de Protecţie Civilă a emis avertismente ca lumea să rămână în casă pentru că drumurile sunt inpracticabile. ”Pagubele produse de inundaţiile cauzate de furtuna Gloria sunt semnificative la sud de Alicante şi în regiunea Murcia. Mai multe drumuri au fost distruse şi câteva poduri au cedat”, au informat autorităţile.

24-peglob-foto3-90-60-epa-efe-3-895511.jpg

inghet, furtuna, Spania, Costa del Sol, inundatii, plaje
Majoritatea caselor din satul Javea, Alicante, au fost avariate de vânturile de 110 km/h

În zona oraşului Barcelona, la Badalona, a fost înregistrat marţi un val record de peste 8,5 metri, iar Valencia a fost avariată de  cantitatea uriaşă de precipitaţii. Insulele Canare, Baleare, Granada şi Almeria s-au confruntat ieri cu furtuna Gloria care a luat viaţa a trei persoane. Printre victime se numără şi o româncă de 54 de ani, care dormea într-un parc din Gandia şi care a îngheţat de frig.

24-peglob-foto4-90-60-epa-efe-5-5952151.jpg

inghet, furtuna, Spania, Costa del Sol, inundatii, plaje
Precipitaţii apocaliptice de 200 litri/mp au afectat grav Valencia

Un bărbat de 43 de ani, din oraşul Oviedo, a murit după ce a fost lovit de o maşină în timp ce îşi punea lanţurile la roţi. În satul Pedro Bernardo, un bărbat de 63 de ani a murit după ce a fost lovit de ţigla de pe casă.

24-peglob-foto5-90-60-epa-efe-4-89151515.jpg

inghet, furtuna, Spania, Costa del Sol, inundatii, plaje
Regiunea Murcia se confruntă cu cele mai mari inundaţii din ultimii 35 de ani

Oraşul Villena, de lângă Valencia, în care trăiesc 35.000 de oameni a rămas fără electricitate şi ieri vânturile au atins viteze de peste 110 km. Meteorologii spanioli avertizează că săptămâna viitoare vremea se va îmblânzi considerabil.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1