Philip Morris se implică în dezvoltarea unui vaccin anti-COVID-19

Ultima actualizare:

    foto: Pixabay.com
foto: Pixabay.com

Lupta împotriva COVID-19 mobilizează resurse din cele mai diferite domenii – de exemplu, industria tutunului, prin Philip Morris International. Compania menționată este implicată în dezvoltarea unui vaccin anti-COVID-19, pe bază de plante, prin intermediul companiei biofarmaceutice Medicago, unde deține o treime din acțiuni.

Medicago a anunțat că a ajuns la un acord cu două departamente ale Guvernului Canadei  pentru a furniza până la 76 de milioane de doze din vaccinul său candidat împotriva COVID-19. Guvernul canadian va contribui la finanțarea studiilor și a dezvoltării vaccinului cu 173 de milioane de dolari canadieni (aproximativ 111 milioane de euro). Medicago folosește o particulă asemănătoare virusului (VLP) cultivată în Nicotiana Benthamiana, o rudă a plantei de tutun, pentru a dezvolta acest vaccin împotriva COVID-19.

Philip Morris International deține aproximativ o treime din acțiunile Medicago prin intermediul unei filiale.

CEO-ul Philip Morris International, André Calantzopoulos, a declarat:  „Salutăm colaborarea anunțată între două departamente ale Guvernului canadian și Medicago pentru accelerarea eforturilor companiei împotriva COVID-19. Atunci când guvernele și companiile își unesc eforturile pentru a promova obiective comune pentru binele public, se pot obține rezultate mai bune.  Ne bucurăm să putem sprijini eforturile Medicago de a dezvolta, fundamenta, produce și furniza un vaccin candidat împotriva COVID-19. Sperăm că va avea succes.”

Studiile pentru vaccinul dezvoltat de Medicago și derivat din plante au început în 14 iulie, cu prima fază de testare pe voluntari. Faza a doua este programată la începutul lui noiembrie, iar dacă ea va avea succes, testele pentru faza a treia vor începe în decembrie 2020.

image
image
image
image
image
image
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
roman bogat cantacuzino1 jpg
Rares Bogdan FOTO Facebook
image
actualitate.net
image
actualitate.net