Pentru ei, căutatul prin „gunoaie” e un hobby devenit afacere

jorge_gomez_si_maydel_garcia_fata.jpg

Razboiul depozitelor Miami Jorge Maydel
Soții Jorge Gomez și Maydel Garcia sunt cei mai curajoși licitatori din reality-show-ul „Războiul depozitelor: Miami”
foto: HISTORY

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Să cauți prin „gunoaie” nu e neapărat o treabă murdară. Jorge Gomez (43 de ani) și Maydel Garcia (40 de ani) sunt pasionați de așa ceva. Mai precis, le place să meargă la licitații de obiecte uitate cu anii în depozite. În America această, „modă” i-a îmbogățit pe unii, dar cei doi soți fac asta mai mult din pasiune.

În Statele Unite ale Americii, oamenii închiriază depozite pentru a păstra fel și fel de obiecte care nu le sunt necesare zilnic. Cu timpul, unii nu-și mai permit să achite chiria sau uită de ele, așa că bunurile lor sunt scoase la licitație. Astfel a luat naștere o nouă meserie: „vânătorii de comori”.

Vânători de comori sunt și Jorge Gomez, și Maydel Garcia, doar că cei doi nu licitează obiectele din depozitele părăsite de dragul afacerii, pentru a le vinde mai departe cu adaos la preț. Ei au făcut din asta un adevărat hobby. S-au cunoscut în Cuba, într-un fast food, și a fost dragoste la prima vedere. Sunt căsătoriți de 20 de ani și au această pasiune de mult timp. „Licităm pentru astfel de obiecte de șase ani. Acesta este și motivul pentru care știam cine sunt producătorii emisiunii («Războiul depozitelor: Miami», n.r.) când m-au contactat”, a spus Jorge, în exclusivitate pentru Click! Tot el a spus și cum a descoperit acest hobby: „Ca om de afaceri, mi-au plăcut întotdeauna jocurile de noroc. Atunci când cumnatul meu m-a invitat la o licitație, m-a prins imediat. De șase ani, licitez de trei ori pe săptămână”.

Cea mai mare captură a lor: 3.200 de dolari

Obiectele pe care le obțin de la astfel de licitații le păstrează în cea mai mare parte. „Le aducem la noi acasă. Aproximativ 50% din ele sunt valoroase. Depozitele scoase la licitație în Miami sunt chiar scumpe și încercăm să facem și profit. Restul de 50% din ele le vindem pe eBay. Pe unele dintre ele le și păstrăm”, a mai spus bărbatul.

Telespectatorii din România vor putea vedea cu ochii lor cea mai mare aroganță a soților Jorge și Maydel chiar în primul sezon al reality-show-ului „Războiul depozitelor din Miami”. „Cel mai mult am cheltuit pe depozitul din episodul cu numărul nouă, cumpărat de soția mea. A costat, în total, 3.200 de dolari (2.900 de euro sau 13.000 de lei, n.r.)”, a spus, în exclusivitate pentru Click!, Jorge Gomez.

„Războiul depozitelor: Miami”, pe micile ecrane, din 19 aprilie

 • razboiul depozitelor miami cumparatori
  Ei sunt cumpărătorii care participă la „Războiul depozitelor: Miami”, ediția filmată în Florida (SUA)
  foto: HISTORY
 • Razboiul depozitelor Miami Jorge Maydel
  Greg și Lindsay sunt concurenți de temut pentru cuplul format din Jorge și Maydel
  foto: HISTORY
 • Razboiul depozitelor Miami Jorge Maydel
  Jorge și Maydel sunt deja vedete în America, datorită show-ului „Războiul depozitelor: Miami”
  foto: HISTORY
 • Razboiul depozitelor Miami usa depozit
  Ușile depozitelor părăsite scoase la licitație sunt tăiate de licitator
  foto: HISTORY
 • razboiul depozitelor miami cumparatori obiecte
  După ce s-a deschis depozitul, echipele de cumpărători au doar câteva clipe de gândire până să anmunțe cât oferă pentru toate obiectele
  foto: HISTORY
 • Maximize

1/5

Reality-show-ul „Războiul depozitelor: Miami” debutează în România la 19 aprilie. Va fi transmis de postul tv HISTORY, în fiecare marți, de la orele 21.00. Tot la HISTORY puteți urmări și alte sezoane, înregistrate în Texas și SUA.

„Rrăzboiul depozitelor: Miami” este coordonat de doi licitatori cu personalităţi foarte diferite: Bob Nichols şi Jerry Mahaffey. La show, participă patru echipe de cumpărători. Prima este cea a lui Kevin Pew – care are cea mai multă experienţă în licitaţii şi e cel mai spiritual. Cea de-a doua echipă e formată de cuplul Jorje Gomez şi Maydel Garcia, doi cubanezi cu sânge fierbinte, vânători de comori și mare iubitori de aventură. Cel de-al treilea cuplu e reprezentat de Greg şi Lindsey Atz – cărora le place să facă bani, dar nu şi să lucreze împreună. Cel de-al patrulea cuplu de cumpărături: verii Yorgen Ugalde şi Christian Fernandez, proprietarii unui garaj-magazin.

În România mai puteți urmări și „Războiul depozitelor” (SUA)...

...și „Războiul depozitelor: Texax”

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

 • Când avea 13 ani, viitoarea Regină Elisabeta a II-a a Marii Britanii l-a cunoscut pe cel care avea să-i devină soț, Prințul Filip al Greciei și Danemarcei. El înalt, atletic, ea cu un zâmbet fermecător. S-au căsătorit în 1947, iar imaginile vremii îi arată atât de îndrăgostiți, încât cu greu își puteau lua privirile unul de la celălalt. În cei 69 de ani de căsnicie, un record pentru monarhia britanică, n-au lipsit zvonurile despre infidelitățile prințului, însă regina a știut să facă față bârfelor.

 • avion dirijabil

  Bun venit la bordul unui nou concept de aeronavă! Airlander 10 este în momentul de față cel mai mare aparat de zbor conceput vreodată. Producerea sa a costat în jur de 100 de milioane de dolari și este de mărimea unui teren de fotbal. Specialiștii spun că ar putea fi un nou concept pentru avioanele viitorului.

 • mardi gras

  Parada anuală a comunității de gay, transsexuali și lesbiene din Sydney, Australia, Mardi Gras, a fost o adevărată explozie de culoare și anul acesta. Și nu doar de culoare. Între 19 februarie și 6 martie, Sydney a devenit raiul comunității LGBT, căci evenimentele dedicate ei s-au întins de-a lungul mai multor zile, pentru a culmina cu o paradă în ziua de 6 martie.

 • beatles producator

  Cântărețul britanic, Ringo Starr, a anunțat pe o rețea de socializare că producătorul de înregistrare al celebrei trupe Beatles a decedat la vârsta de 90 de ani. Acesta fusese supranumit „Al Cincilea Membru Beatles” și a fost cel care a ajutat trupa muzicală să obțină un succes răsunător la nivel mondial în anii 1960.

 • În sfârşit înapoi pe Pământ! Americanul Scott Kelly (52 de ani) şi colegul său rus Mikhail Kornienko (55 de ani) au aterizat marţi, 1 martie, lângă oraşul Dzhezkazgan, Kazahstan, după o misiune de 340 de zile în spaţiu. Cu muşchii atrofiaţi, ei au fost transportaţi înapoi în atmosfera terestră de Serghei Volkov, de 42 de ani, care nu a stat decât 6 luni cu ei în spaţiu.

 • kate middleton printul william george

  Copiii familiei regale a Marii Britanie s-au bucurat de prima vacanță la ski din viața lor, în Alpii Francezi. Micuții au fost în excursie alături de părinții lor, Prințul William (33 de ani) și Ducesa Kate Middleton (34 de ani), săptămâna trecuta. Pe contul oficial de Instagram al Palatului Kensington au fost publicate imagini inedite din escapada celei mai faimoase familii din Anglia.

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5