Pedofilii din Indonezia sunt castrați sau uciși

Ultima actualizare:

    Indonezia a introdus pedeapsa capitală și castrarea pentru cei care violează copiiFoto Getty
Indonezia a introdus pedeapsa capitală și castrarea pentru cei care violează copiiFoto Getty

Considerați că pedeapsa pentru violatori, în special cei care abuzează de copii, este prea mică în țările democratice? La fel a crezut și conducerea Indoneziei. Această infracțiune este însă atât de des întâlnită, încât președintele a decis să introducă pedeapsa capitală pentru violatori.

De acum, oricine din Indonezia abuzează sexual copii sau adulți va risca să fie, prin lege, castrat chimic sau chiar condamnat la moarte, relatează Independent.co.uk.

Președintele indonezian, Joko Widodo, dorește ca prin astfel de sancțiuni să reducă în mod substanțial violențele și agresiunile sexuale care au devenit o adevărată criză socială. Până acum, pedeapsa maximă pentru cei care violau copii sau adulți era închisoare timp de 14 ani. De asemenea, cei care au săvârșit o asemenea infracțiune, urmau să fie consemnați într-o bază de date electronică chiar și după eliberare. La un moment dat, oricine ar fi putut afla dacă ai fost un violator. Totuși, se pare că această pedeapsă nu a fost suficientă.

În ultimii ani, violențele, crimele și violurile au luat o amploare îngrijorătoare, iar punctul culminant a fost atins când o fetiță de 14 ani a fost violată și ucisă când se întorcea acasă de la școală. Pedeapsa capitală a fost introdusă prin decret prezidențial, dar ar putea fi respinsă de Parlament ulterior. Președintele Widodo a fost ales în anul 2014, înainte fiind primarul orașului Surakarta și guvernatorul Jakartei. El a mai promulgat pedeapsa cu moartea și în cazul acuzațiilor consumului sau traficului de droguri, ceea ce i-a atras numeroase critici pe plan internațional.

image
image
image
image
image
image
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image png
bani  foto   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net