Pedeapsă pentru primar: pus să se îmbrace ca o femeie

Ultima actualizare:
Primarul a fost trimis să cerşească
Primarul a fost trimis să cerşească

Sătui de politicieni şi de promisiuni deşarte, mexicanii au trecut la fapte şi îi trag la răspundere pe aleşii locali. Primarul Javier Sebastian Jimenez Santiz, din Huixtan, a fost obligat să meargă în haine femeieşti la birou şi să cerşească în intersecţii banii necesari lucrărilor pentru reţeaua de apă.

Javier Sebastian Jimenez Santiz (52 de ani) din Huixtan a promis în campanie electorală că se va ocupa de reţeaua de apă din localitate şi că ”în doi ani, toată lumea va avea apă la robinet”.Timpul a trecut şi, după doi ani, localnicii au dat buzna peste primar, în ziua de 30 iulie. Luat la rost, Santiz a început să se bâlbâie şi să dea vina pe ”cei de la centru, care au alocat banii (n.r. 158.000 $) altor municipalităţi şi au uitat de Huixtan”.Strâns cu uşa şi ameninţat cu o investigaţie pe acest subiect, primarul a recunoscut că a minţit în legătură cu alocarea fondurilor şi a ales să îşi ispăşească pedeapsa îmbrăcând timp de cel puţin şase zile straie femeieşti. Nici Luis Ton, responsabilul cu urbanismul, nu a scăpat mai uşor, fiind şi el îmbrăcat în rochie.

Cei doi au fost trimişi să cerşească în intersecţii banii necesari lucrărilor de reabilitare şi birourile au fost închise. Umilirea publică a politicienilor din America Latină nu este un fenomen local. În 2018, oamenii din oraşul Chichiquila l-au luat ostatic pe primar şi au cerut răscumpărare de la partidul pe care îl reprezenta, pentru că îşi încheiase mandatul fără să îşi respecte promisiunile. Tot anul trecut, localnicii din Bonaventura, un orăşel din nordul Boliviei, şi-au încătuşat primarul şi l-au legat de un copac o zi întreagă. La scurt timp după mediatizarea incidentului din Huixtan, mai mulţi localnici mexicani şi-au avertizat conducătorii că ”ziua judecăţii se apropie”.


    Primarul a fost trimis să cerşească
Primarul a fost trimis să cerşească
image
image
image
image
image
image
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net