Pe Elisabeta a II-a au vrut s-o ucidă cu o oală sub presiune

Ultima actualizare:

    Regina Elisabeta a II-a  se află de 63 de ani pe tronul Marii Britanii, fiind al doilea monarh  în viață după numărul  de ani de domnieFoto: AP
Regina Elisabeta a II-a se află de 63 de ani pe tronul Marii Britanii, fiind al doilea monarh în viață după numărul de ani de domnieFoto: AP

Regina Marii Britanii se află în pericol! Patru terorişti aparţinând grupării Stat Islamic au pregătit un plan pentru asasinarea suveranei Elisabeta a II-a şi a fiului ei, Prinţul Charles. Criminalii au de gând s-o arunce în aer, sâmbătă (15 august), cu o bombă ascunsă într-o oală sub presiune.

Planul urmează să fie pus în aplicare cu ocazia ceremoniilor din Londra, din 15 august, când se vor împlini 70 de ani de la capitularea Japoniei în Al II-lea Război Mondial. Scenariul complotului prevede aruncarea în aer a unui recipient sub presiune, asemănător celui folosit în anul 2013 la maratonul de la Boston (SUA), atac comis de fraţii Ţarnaev. Planul terorist, gândit de gruparea teroristă Stat Islamic, a fost dejucat de Serviciul britanic de informaţii interne (MI5) şi de unitatea specială a Scotland Yard pentru protecţia familiei regale (SO14). Elaborat în Siria de liderii reţelei teroriste Stat Islamic, acesta urma să fie pus în aplicare de  militanţi islamişti britanici, având ca scop asasinarea Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii (89 de ani) şi a fiului acesteia, Prinţul Charles (66 de ani). La ceremoniile care se vor desfăşura sâmbătă în zona Whitehall şi Westminster Abbey, în centrul Londrei, urmează să participe şi alţi membri ai familiei regale britanice, inclusiv prinţul consort Philip, precum şi oficiali guvernamentali, inclusiv premierul David Cameron. 

Atentatul a fost comis de frații Ţarnaev
Atentatul a fost comis de frații Ţarnaev

Autorităţile se află într-o cursă contra-cronomentru pentru a-i împiedica pe cei patru extremişti să le arunce în aer suverana. Toate forţele au luat măsuri speciale pentru prinderea jihadiştilor şi pentru prevenirea masacrului. Deşi a fost avertizată cu privire la atacul planificat pentru sâmbătă, Regina Elisabeta a II-a este şi mai determinată să participe la eveniment, scrie Daily Mail. 

Complotul, asemănător atentatului de la maraton


    Atentatul a fost comis de frații ŢarnaevFoto: AP
Atentatul a fost comis de frații ŢarnaevFoto: AP

Atentatul de la maratonul din Boston a avut loc la 15 aprilie 2013, ora locală 14:45, când două bombe au fost detonate în apropierea liniei de sosire a maratonului din Boston, statul Massachusetts, Statele Unite. Cele două explozii s-au produs aproape simultan la o distanță de 15 - 20 metri una de cealaltă. O a treia explozie a avut loc la Biblioteca J.F. Kennedy din Boston, după aproximativ două ore. 3 persoane au decedat, iar alte 260 au fost rănite în urma atentatului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net