Pe ea o cunosc toţi românii din America

Ultima actualizare:

    Abigail Budak este cântăreaţă şi organizatoare de evenimente pentru comunitatea de români
Abigail Budak este cântăreaţă şi organizatoare de evenimente pentru comunitatea de români

V-aţi întrebat vreodată cum arată viaţa dincolo de Ocean pentru cei ce au avut curajul să plece din ţară şi să ia totul de la capăt, la mii de kilometri depărtare? V-a tentat şi pe voi să vă încercaţi norocul în “ţara tuturor posibilităţilor”? În cazul acesta, trebuie să o cunoaşteţi pe Abigail Budak, o româncă devenită faimoasă pentru faptul că face tot felul de lucruri frumoase pentru comunitatea de români din SUA.

Pe Abigail Budak o ştiu toţi românii din în Sacramento, capitala statului California. A ajuns în America în primăvara lui 2000, prin programul “Loteria vizelor” şi, încet încet, şi-a făcut vocea auzită. "La venirea noastră pe tărâmurile americane, im­pac­tul a fost dureros, pentru că eu nu am învăţat engleza în şcoală, deci nu ştiam să vorbesc, plus că totul era diferit de viaţa din România. Au trecut câţiva ani până m-am acomodat. A trebuit să îmi încurajez copiii care, şi ei, la început, plângeau, pentru că nu înţelegeau ni­mic la şcoală, dar la sfârşitul anului, au terminat cu "Honors", adică premianţi, şi tot aşa au ţinut-o. America este ţara unde, dacă mun­ceşti din greu, cu multă seriozitate, responsa­bi­litate, perseve­ren­ţă şi dăruire, în timp, poţi să îţi atingi ţinta reală propusă. Nu este ţara celor care doar vi­sea­ză că se va în­tâmpla o minune", povesteşte Abigail Budac.

Departe de ţară, românii sunt uniţi şi se ajută unii pe alţii. Oricine soseşte în America a primit de la românii care erau deja acolo un sfat, o mână de ajutor, o re­co­mandare pentru o slujbă. “Primul contact pe care îl ai când vii aici este un român, de obicei. Şi noi, la rândul nostru, sărim în ajutorul românilor care se mută aici. Pentru că am visat să păstrez şi să cultiv spiritul românesc şi dragostea de ţară a românilor din comunitatea noastră, m-am implicat în organizarea de evenimente, ajungând astfel să facem an de an "Festivalul Românesc" în cadrul organizaţiei pe care o conduc, Romanian Community Center of Sacramento, acţiune ce solicită de fiecare dată muncă titanică.


    A cântat recent alături de Mirabela Dauer, Maria Dragomiroiu şi Adrian Enache
A cântat recent alături de Mirabela Dauer, Maria Dragomiroiu şi Adrian Enache

Abigail a reuşit nu doar să se adapteze societăţii americane, dar şi să se impună ca o personalitate de succes şi antreprenoare. Pe lângă organizarea de spectacole şi evenimente pentru românii stabiliţi în SUA, ea este şi o cântăreaţă de succes. Talentul i-a fost descoperit de Irina Loghin, care a auzit-o cântând în timp ce pregătea o cină, şi a încurajat-o. Astfel, compozitori români i-au scris piese după piese, pe care le-a lansat peste Ocean. Recent, Abigail a cântat alături de Adrian Enache, Mirabela Dauer şi Maria Dragomiroiu, care au fost invitaţi la un eveniment în Sacramento.

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net