Paznicul unei centrale nucleare belgiene, ucis! Principalul suspect: ISIS

Ultima actualizare:

    Autoritățile belgiene cred că teroriștii au în vizor centralele nucleare
Autoritățile belgiene cred că teroriștii au în vizor centralele nucleare

Un agent de securitate de la o centrală nucleară din Belgia a fost ucis, joi seară (24 martie). Cardul lui de acces în centrală a dispărut. Cu toate acestea, jurnaliștii francezi nu au publicat informația până sâmbătă (26 martie). Aceasta vine după ce, vineri (25 martie), presa internațională a reamintit publicului că autoritățile au descoperit, la sfârșitul anului trecut, că teroriștii ISIS ar fi plănuit să atace o centrală nucleară din Belgia.

Paznicul a fost ucis în orașul Charleroi, când se plimba cu câinele său. A fost împușcat, iar legitimația de acces în centrala nucleară a dispărut, potrivit agerpres.ro. Tot joi (24 martie), canalul de teleziviziune RTBF a anunțat că au fost retrase legitimațiile de acces de la 11 lucrători ai centralei, după arestarea lui Salah Abdeslam.

Cu toate acestea, având informații despre faptul că centrarele ar putea constitui ținte ale teroriștilor ISIS încă de la atentatele din Paris, ministrul belgian de Interne, Jan Jambon, nu a considerat necesară ridicarea nivelului de securitate la centralele nucleare, decât până în ziua atentatelor din Bruxelles.

Cele două centrale nucleare belgiene, de la Doel și Tihange, sunt echipate cu șapte reactoare. După atentatele de marți (22 martie), personalul care nu este indispensabil a fost evacuat, iar nivelul de securitate a fost sporit.

image
image
image
image
image
image
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net