Patru persoane, arestate în Bruxelles după atentatele din Paris

bataclan_ap_651877096267.jpg

Patru persoane au fost arestate în Belgia
Foto: AP

Patru persoane au fost arestate de autorităţile belgiene, după ce au avut loc mai multe percheziţii în Bruxelles, sâmbătă după-amiază (14 noiembrie), în cazul atentatelor teroriste din Paris de vineri seară, soldate cu 128 de morţi şi 300 de răniţi, informează site-ul publicaţiei franceze Le Monde.

Percheziţiile au avut loc în localitatea Molenbeek-Saint-Jean, care aparţine administrativ de Bruxelles, în cursul zilei de sâmbătă.

Ministrul belgian al Justiţiei, Koen Geens a declarat pentru televiziunea belgiană RTBF că aceste arestări "pot fi văzute ca având legătură cu un autoturism Polo gri, înmatriculat în Belgia, găsit în faţa sălii Bataclan", unul dintre locurile în care au avut loc atentatele teroriste din Paris de vineri seară.

În Paris, mai mulţi martori au declarat că atacatorii au sosit la bordului unui autoturism înmatriculat în Belgia. Una dintre ipotezele vehiculate este că aparţine unei echipe venite din străinătate, potrivit unei surse apropiate anchetei.

Localitatea Molenbeek este, de mai mulţi ani, unul dintre centrele militanţilor islamişti radicali din Belgia şi mulţi tineri pleacă de aici pentru a se duce în zonele de conflict din Siria, să lupte alături de militanţii SI din ţară.

Atacatorul de origine marocană, în vârstă de 26 de ani, dintr-un tren al companiei Thalys, care a fost oprit de trei soldaţi americani, în luna august, locuise în zona Molenbeek.

Loading...
 
 

Citește și

 • atacuri teroriste in paris

  Explozii şi incidente armate au avut loc vineri seară (13 noiembrie) în centrul Parisului, mai multe persoane fiind ucise. Atacurile teroriste, presupus orchestrate de ISIS, au avut loc la Stade de France şi alte şase zone din Paris, inclusiv o sală de concerte. Autorităţile franceze vorbesc de un bilanț de peste 120 de morţi. Președintele Francois Hollande a decretat starea de urgență, iar granițele Franței au fost închise.

 • atentate teroriste paris franta

  Vineri (13 noiembrie), Europa a retrăit coșmarul terorismului. Șase atentate au avut loc la Paris și s-au soldat cu 120 de morți și 200 de răniți. Deși sâmbătă dimineață (14 noiembrie), Ministerul Afacerilor Interne și priemierul interimar Sorin Cîmpeanu susțineau că nu există români printre victimele care au pierit în urma atacurilor teroriste, MAE a anunțat la ora 14:00 că au murit două persoane de cetățenie română.

 • Un paşaport sirian a fost descoperit lângă trupul unuia dintre cei şapte terorişti care au atacat oraşul Paris vineri seara (13 noiembrie). Autorităţile au aflat că cel care deţinea paşaportul a trecut prin Grecia în octombrie.

 • atentate paris strazi paris pustiu

  Atentatele teroriste de vineri noapte i-au îngrozit pe francezi, care au preferat să stea în case şi să nu mai iasă pe străzi. Sâmbătă, oraşul a fost pustiu după incidentele armate. Toate şcolile şi universităţile, dar şi pieţele şi chioşcurile de ziare au fost închise.

 • atentate paris terorist identificat amprente

  Unul dintre teroriștii care au provocat vineri seară un masacru în sala de concerte Bataclan, din centrul Parisului, a fost identificat după amprente, fiind deja în evidența poliției din cauza legăturilor sale cu mediile jihadiste, a transmis sâmbătă presa franceză.

 • atentatele din paris filmul evenimentelor

  Atentatele din Paris-filmul evenimentelor: Terorismul a zguduit din nou Franța. Vineri (13 noiembrie), au avut loc șase atentate, produse aproape simultan, în Paris, la 22:30, ora României. Peste 120 de oameni și-au pierdut viața, potrivit informațiilor oficiale furnizate de autoritățile franceze. Alți 300 de oameni au fost răniți, dintre care cel puțin 80 sunt în stare foarte gravă.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1