Patriarhul Irineu al Serbiei, în vârstă de 90 de ani, infectat cu coronavirus

Ultima actualizare:

    Patriarhul Irineu al Serbiei, în vârstă de 90 de ani,  a fost confirmat cu coronavirus Foto: Basilica.ro
Patriarhul Irineu al Serbiei, în vârstă de 90 de ani, a fost confirmat cu coronavirus Foto: Basilica.ro

Patriarhul Irineu, liderul spiritual al Bisericii Ortodoxe a Serbiei, a fost testat pozitiv cu coronavirus, au anunţat miercuri seară reprezentanţii bisericii. În urma infectării cu COVID-19, acesta a fost spitalizat, fiind în prezent ținut sub atenție medicală.

„Patriarhul Irineu a fost testat în cadrul unei proceduri de rutină... a fost testat pozitiv, deşi este asimptomatic şi se simte în general bine”, se arată într-un comunicat. „Preafericitul părinte a fost internat la un spital COVID din Belgrad”, se precizează în comunicat fără să fie oferite alte detalii.

Patriarhul Irineu al Serbiei, în vârstă de 90 de ani, a participat recent la o impresionantă slujbă religioasă ocazionată de înmormântarea unui alt prelat sârb, mitropolitul Amfilohie, care a murit după ce a contractat  COVID-19.

La acea înmormântare, caracterizată de un medic ca fiind „un focar de îmbolnăvire”, care a avut loc weekendul trecut, au participat mii de persoane, iar multe dintre ele nu au purtat măşti sanitare. Episcopul desemnat pentru a-i urma în funcţie mitropolitului Amfilohie, Ioanichie, a fost infectat la rândul lui cu coronavirus şi a fost spitalizat cu simptome de pneumonie.

image
image
image
image
image
image
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net