Păsările care zboară și în somn. Cuiburile drepnelelor sunt o delicatesă de mii de dolari

shutterstock-1112703776.jpg

Sunt unele dintre cele mai rapide zburătoare din lume foto Shutterstock
clickpentrufemei.ro
Citeste tot despre: 

La prima vedere le-ai putea considera rândunele şi multă lume le confundă. Trăiesc şi în zone de litoral, şi în zone cu zăpezi, dar s-au adaptat şi la oraş. Iar toată viaţa lor se derulează aproape numai în zbor.

Natura este uimitoare, iar felul în care s-au adaptat şi trăiesc multe specii nu încetează să ne surprindă. Apodidele sau drepnelele sunt o familie de păsări cu peste 80 de specii, cu o largă răspândire, lipsind numai în regiunile polare. Numele acestei specii (Apodide) vine din limba greacă (ápous) şi înseamnă „fără picioare“. Pentru că aceste păsări au picioare foarte mici, nedezvoltate, pe care le folosesc de foarte puţine ori de-a lungul vieţii.

Sunt printre cele mai rapide păsări din lume, iar trei specii de drepnele trăiesc şi în România. Le place atât de mult să zboare, încât pe parcursul vieţii pot parcurge până la 2 milioane de kilometri, adică de cinci ori distanţa de la Pământ la Lună.

Citește aici mai multe despre misterioasele drepnele, vezi galeria foto cu aceste păsări și află de ce drepneaua este valoroasă pentru bucătăria chinezească.

Loading...

Citește și

  • Veştile primite de la voi au semnificaţii deosebite. În general, visele analizate în această ediţie anticipează perseverenţa voastră în susţinerea punctelor de vedere, fără să alunecaţi pe panta agresivităţii. În acelaşi timp, această trăsătură se asociază cu temeritatea pe care o manifestaţi în momentele dificile. Pentru cei care ne-aţi scris, culorile sunt un excelent suport moral, capabil să alunge suspiciunile şi instabilitatea emoţională.

  • Bine v-am regăsit, dragi prieteni! Mă bucură faptul că, de la o săptămână la alta, primesc foarte, foarte multe mesaje interesante de la voi, vizitatorii pasionați de semnificația viselor!. În curând, visele povestite de voi, cei care ne-ați scris, vor avea semnificații pozitive în viața voastră, iar ”mesajele”din vis anticipează acest lucru.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1