Pasageri din «autocarul groazei»: Şoferul era în depăşire şi avea viteză

Ultima actualizare:

    Turiştii răniţi în Muntenegru (FOTO REUTERS)
Turiştii răniţi în Muntenegru (FOTO REUTERS)

O româncă internată la spitalul din Podgorita a dezvăluit că şoferul autocarului avea viteză. Declaraţia a fost făcută pentru ziarul local"Vijesti". Un alt pasager a declarat pentru Ştirile Protv că maşina era în depăşire.

Carmen Dorobeţ a spus că turiştii români ar fi trebuit să rămână în Muntenegru cinci zile. Ea este internată la Secţia de Ortopedie a Spitalului din Podgoriţa.

Unul dintre pasagerii accidentaţi în Muntenegru a declarat, pentru Ştirile Pro TV, că în momentul producerii accidentului şoferul era într-o depăşire la intrarea într-un viaduct şi deşi limita de viteză era de 50 km/oră, el avea în jur de 90 km/oră.

"Eu mă simt relativ bine, ceilalţi sunt mult mai rău. Am lovituri destul de puternice pe corp, dar nu cu efecte majore. Am doar câteva zgârieturi, eu am căzut din autocar în timp ce se rostogolea. Şoferul a încercat să depăşească la intrarea într-un viaduct, accelerând. Am început să strigăm la el să încetinească. A accelarat, a încercat să evite maşina din faţă şi a sărit peste parapet. Limita de viteză a fost de 50 km/h, iar el avea undeva pe la 90 km/h. Nu ne grăbeam, aveam timp să ajungem", a declarat pasagerul.

El a mai povestit că la locul accidentului au apărut 30 - 40 de oameni cu corzi care i-au salvat.

"A fost o organizare impecabilă. Cei care n-aveau centuri de siguranţă au fost cei care au scăpat pentru că au fost aruncaţi din autocar", a mai spus victima.

Autocarul, cu 47 de persoane la bord, a intrat duminică în Muntenegru prin punctul de trecere a frontierei Dobrakovo în jurul orei locale 15:00, iar incidentul a avuit loc în jurul orei locale 17:00, pe drumul Podgorica-Kolašin, în zona mănăstirii Morača.

Citeşte şi:

VIDEO Un autocar din România s-a prăbuşit într-o prăpastie în Muntenegru

Imagini impresionante de la locul accindentului

Opt victime sunt din Curtea de Argeş

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
norvegia pixabay jpg
Femeie care bea ceai FOTO Shutterstock
Apartament Cannes Foto Booking jpg
strada slanic prahova jpg
istanbul pixabay jpg
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net