Parlamentul European organizează o dezbatere legată de democrația și justiția din România

Ultima actualizare:

    Joi, 2 februarie, dezbatere în Parlamentul European cu privire la problemele RomânieiFoto: Getty
Joi, 2 februarie, dezbatere în Parlamentul European cu privire la problemele RomânieiFoto: Getty

Miercuri, 1 februarie, parlamentarii europeni de la Bruxelles au decis organizarea unei dezbateri privind situația statului de drept din România.

Parlamentul va dezbate situația justiției și democrației din România, joi, 2 februarie. Delegația României s-a declarat împotriva conținutului și felului în care a fost trimisă în Parlament ordonanța privind modificarea Codurilor Penale. 

„Ceea ce se întâmplă în România este împotriva statului de drept. Se diluează lupta împotriva corupției. Este inadmisibil să existe o asemenea atitudine a unui Guvern UE. La cererea noastră Grupul PPE a solicitat astăzi o dezbatere în plenul Parlamentului European. Susținem totodată demersurile Președintelui României precum și ale CSM pentru restabilirea principiilor statului de drept,” s-a aratăt în comunicatul Partidului Popular European.

Europarlamentarul Norica Nicolai a spus: "Sunt deciziile Cur'ii Constitu'ionale facultative sau obligatorii? Magistrații din România cer această dezbatere'".

image
image
image
image
image
image
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net