Parisul, sub ape! Muzeul Luvru este grav afectat de inundații

Ultima actualizare:

    Parisul este grav afectat de inundații
Parisul este grav afectat de inundații

Președintele Franței, Fançois Hollande, a declarat stare urgență în zonele afectate de inundații. Parisul se află sub ape după ce râul Sena a ieșit din matcă din cauza ploilor abundente. Muzee precum Luvrul, au fost grav afectate de viitură și numeroase opere de artă sunt mutate.

Vineri, 3 iunie, în capitala franceză s-a înregistrat cel mai înalt nivel de inundații din anul 1982 până în prezent. Apele au început deja să afecteze instituții culturale precum Muzeul Luvru și Orsey, relatează Washingtonpost.com.

Muzeul Luvru, închis din cauza inundațiilor

Personalul a luat măsuri de precauție și a început să evacueze operele de artă din galeriile vulnerabile în fața inundației.

Muzeul Luvru este cel mai mare complex muzeal din lume și cel mai vizitat din Europa. Joi seara, 2 iunie, personalul a mutat în jur de 250.000 de opere de artă din subsolurile instituției pentru a le feri de inundație. Conform surselor de informare franceze, muzeul s-a confruntat rareori cu astfel de situații de criză de-a lungul istoriei sale.

A mai existat un moment asemăntor în anul 1940, înainte de invazia nazistă a Parisului. Atunci, au fost mutate numeroase capodopere prin diferite locații secrete pe întreg teritoriul Franței.

Celebra pictură "Mona Lisa", realizată de Leonardo da Vinci, a fost deja mutată la un alt etaj pentru a fi în siguranță. De asemenea, se fac evacuări și din Palatul Elysėe, sediul guvernului francez. Miniștrii își vor desfășura activitatea în cadrul Castelului Vincennes, din afara orașului.

Nivelul apei râului Sena a crescut pe 3 iunie cu peste șase metri, față de nivelul obișnuit de cinci metri. Autoritățile franceze n-au mai înregistrat creșterea apelor râului, dar retragerea acestora va începe abia în cursul săptămânii viitoare.

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net