Părinții jurnalistului Roman Protasevici sunt disperați: "Vă implor, ajutați-ne să ne eliberăm fiul!" VIDEO

Ultima actualizare:

    Tatăl lui Roman, Dmitri ProtasevciFoto: captură video Youtube
Tatăl lui Roman, Dmitri ProtasevciFoto: captură video Youtube

Părinţii lui Roman Protasevici (26 de ani), un jurnalist disident belarus încarcerat în Belarus după deturnarea avionului Ryanair de la Atena la Vilnius la bordul căruia se afla, au lansat un apel la ajutor şi au primit susţnerea G7 împotriva preşedintelui belarus Aleksandr Lukaşenko, susţinut de Moscova

”Vreau să-mi auziţi strigătul, strigătul sufletului meu, pentru ca să înţelegeţi cât de dificil ne este nouă acum. Vreau să ne trimiteţi cererea peste tot în lume, reprezentanţilor guvernelor, statelor  UE, liderilor UE, liderilor americani. Strig şi vă implor, ajutaţi-mă să-mi eliberez fiul””, a declarat Natalia Protasevici, mama jurnalistului în vârstă de 26 de ani, care riscă o pedeapsă cu închisoarea aspră, într-o conferinţă de presă, joi, la Varşovia.

Tatăl lui Roman, Dmitri Protasevci, l-a numit pe fiul său este drept un ”erou”. Părinţii jurnalistului, exilaţi la Varşovia după reprimarea lansată în Belarus anul trecut , nu au mai putu să aibă niciun contact cu fiul lor de când acesta a fost arestat duminică pe aeroport, la Minsk.

La Londra, miniştrii de Externe din G7 au condamnat ”cu cea mai mare fermitate” arestarea jurnalistului şi a partenerei sale şi au cerut ”eliberea imediată şi necondiţionată” a acestora şi celorlalţi jurnalişti şi deţinuţi politici din Belarus.

Jurnaliştii belaruşi se confruntă cu o ”situaţie dezastruoasă”, a subliniat, la Vilnius - unde a depus plângere împotriva preşedintelui belarus  Aleksandr Lukaşenko, secretarul general al organizaţiei Reporters sans frontières (RSF), Christophe Deloire.

image
image
image
image
image
image
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net