Papa Francisc a vizitat 20 de foste prostituate. Șase sunt românce

papa_francisc.jpg

papa francisc
Papa Francisc a ascultat poveștile fostelor prostituate
Foto: AP

Papa Francisc a făcut o vizită surpriză unei case în care locuiesc 20 de foste prostituate. Femeile trăiesc în Roma și au fost salvate din mâinile "peștilor". Fostele prostituate trăiesc sub protecția unui grup caritabil catolic, de la care primesc găzduire și mâncare.

Suveranul Pontif a ascultat poveștile de groază prin care au trecut victimele obligate să se prostitueze. Papa a condamnat de multe ori aceste practici și le-a numit "crime împotriva umanității". Șase dintre femei sunt românce, șapte provin din Nigeria, patru din Albania, iar celelealte trei sunt din Italia, Ucraina și Tunisia.

papa_francisc1.jpg

papa francisc
Papa a primit un rozariu
Foto: AP

 

Toate cele 20 de femei cu vârste în jurul a 30 de ani au suferit din cauza abuzurilor fizice și psihice, iar acum trăiesc sub protecție, au anunțat cei de la Vatican, conform BBC. Acestea au ajuns prostituate în Italia după ce le-au fost promise locuri de muncă legale și normale.

Loading...
 
 

Citește și

 • papa francisc imigranti

  Papa Francisc continuă să lupte împotriva stereotipurilor care circulă în lume. În contextul recentelor atentate comise de teroriștii islamiști în Bruxelles, Suveranul Pontif a spălat picioarele mai multor imigranți de la adăpostul Castelnuovo di Porto, localizat în afara Romei, la slujba din Săptămâna Mare.

 • papa francisc

  Papa Francisc a atras atenția că actele teroriste care au acaparat Europa sunt un semn că întreaga lume este în război. A explicat că nu este vorba despre un război religios, ci despre unul bazat pe interese, bani și resurse.

 • papa francisc

  Papa Francisc (79 de ani) și-a încheiat vizita de cinci zile în Polonia, dar nu înainte de a ține un discurs în fața a peste un milion de oameni. El a criticat diversele stiluri de viață nesănătoase din zilele noastre și i-a îndemnat pe tineri să fie mai activi și să lase de-o parte dispozitivele electronice.

 • papa francisc

  Papa Francisc se află zilele acestea în Polonia, acolo unde participă la o adunare internațională a tinerilor catolici. Zeci de mii de persoane prezente în orașul Czestochowa și-au ținut respirația pentru câteva secunde, când Suveranul Pontif s-a împiedicat și a căzut.