Papa Francisc scrie istorie, în prima vizită istorică a unui Suveran Pontif în Irak

papa-francisc.jpg

Papa Francisc
Papa Francisc a ajuns în Irak
Foto: AFP
Citeste tot despre: 

Vizită istorică! Papa Francisc (84 de ani) a sosit vineri (5 februarie) la Bagdad, în cadrul unei prime vizite istorice a unui Suveran Pontif în Irak, totodată prima sa vizită în străinătate de la începutul pandemiei Covid-19.În jur de 10.000 de soldați irakieni au fost desfășurați pentru a îl proteja pe Papa Francisc.

Papa Francisc a sosit în Irak, în prima vizită a unui suveran pontif în această țară și în prima sa vizită internațională de la începutul pandemiei de coronavirus. ”Sunt mulţumit să reiau călătoriile. Iar această călătorie embleamtică este odatorie faţă de un pământ martir de atâtţia ani”, după 15 luni, a declarat Papa argentinian la bordul aeronavei.

El a adăugat că irakienii creștini „nu mai pot fi dezamăgiți a doua oară”, făcând referire la o călătorie planificată dar anulată a Papei Ioan Paul al II-lea, din 1999. La acea vreme, discuțiile între Vatican și liderul irakian de atunci, Saddam Hussein, au eșuat.

Papa vrea să ofere sprijin comunității creștine din Irak. În cele două decenii de la anularea vizitei Papei Ioan Paul al II-lea, comunitatea creștină din Irak, una dintre cele mai vechi din lume, a scăzut de la 1,4 milioane de membri, la aproximativ 250.000, adică mai puțin de 1% din populație, potrivit Digi24.

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1