Papa Francisc, reacție neașteptată: „Biserica să le ceară iertare homosexualilor”

Ultima actualizare:

    Papa Francisc îi sfătuiește pe creștini să își iertare față de persoanele gayFoto Twitter
Papa Francisc îi sfătuiește pe creștini să își iertare față de persoanele gayFoto Twitter

După cum ne-a obișnuit deja, Papa Francisc s-a pronunțat din nou public cu privire la evenimentele actuale care provocat teroare și dezechilibre. Ca reprezentant al Bisericii Catolice însă, Francisc a avut un mesaj neașteptat pentru creștini vis-a-vis de minoritățile sexuale.

Suveranul Pontif le-a sugerat creștinilor din întreaga lume că ar trebui să-și ceară iertare față de persoanele gay și de alți oameni care au fost ofensați și exploatați de Biserică, relatează CNN.com."Repet ceea ce Catehismul Bisericii Catolice afirmă: că aceștia nu trebuie să fie discriminați, ei trebuie să fie respectați și însoțiți pastoral. Biserica trebuie să ceară iertare și aici mă refer șa creștini! Biserica este sfântă, dar noi suntem păcătoși!" 

"Mai cred că Biserica trebuie să-și ceară iertare nu doar fiecărei persoane gay care a fost ofensată, ci și săracilor, femeilor exploatate, față de copiii exploatați prin muncă; trebuie să ceară iertare pentru că a folosit atâtea arme", a mai adăugat acesta. 

Papa Francisc s-a mai pronunțat și cu privire la Brexit: "Pentru mine, unitatea este întotdeauna superioară conflictului, dar sunt forme diferite de unitate și de asemenea, de frăție și aici mă refer la Uniunea Europeană - frăția este mai bună decât dușmănia sau distanța, iar podurile sunt mai bune decât zidurile." 

"Pasul pe care trebuie să-l facă Uniunea Europeană este să încerce să recupereze rezistența rădăcinilor sale, un pas al creativității și al unei separări «sănătoase». Aceasta înseamnă să ofere mai multă independență, mai multă libertate statelor din UE, să se gândească la o altă formă de uniune, să fie creativi în locurile de muncă și în economie."

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evghenia Gutul Vladimir Putin FOTO Facebook jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
bucuria 1536x1024 jpg
atena praf saharian jpg
orhidee jpg
image png
439472728 923339792915902 5736137712490660858 n e1713931499872 webp
image png
balcoanele solare jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net