Papa Francisc, mesaj pentru Joe Biden după ce acesta din urmă a devenit oficial președintele SUA

papa-francisc.jpg

papa francisc
Papa Francisc condamnă rasismul și îl consideră un virus al zilelor noastre
Sursă foto: Gettyimages
Citeste tot despre: 

Papa Francisc i-a transmis, miercuri, preşedintelui american Joe Biden că se roagă ca Dumnezeu să îi ghideze eforturile de reconciliere din Statele Unite şi între naţiunile lumii, transmite Reuters.

Într-un mesaj trimis la scurt timp după ce Biden a depus jurământul ca cel de-al doilea preşedinte catolic american, Francis a mai spus că speră că acesta va lucra pentru o societate marcată de „adevărata justiţie, libertate şi respectarea drepturilor şi demnităţii fiecărei persoane, în special a celor săraci, vulnerabili şi cei a căror voce nu este auzită.”

Papa Francisc, mesaj pentru noul președinte al SUA

„Sub conducerea dumneavoastră poporul american să continue să îşi extragă forţa din înaltele valori politice, etice şi religioase care au inspirat naţiunea de la înfiinţarea sa”, a spus Francisc.

„De asemenea, îl rog pe Dumnezeu, sursa oricărei înţelepciuni şi adevăruri, să vă ghideze eforturile de a încuraja înţelegerea, reconcilierea şi pacea în Statele Unite şi între naţiunile lumii, pentru a promova binele comun universal”, a mai spus suveranul pontif.

La trei zile după atacul din 6 ianuarie asupra Congresului SUA de către susţinătorii fostului preşedinte Donald Trump, Francis a spus că violenţa l-a „uimit”. În mesajul de miercuri adresat lui Biden, papa declarat: „crizele grave cu care se confruntă familia noastră umană necesită răspunsuri cu viziune şi unitare”, potrivit news.ro.

Francis a avut o relaţie dificilă cu Trump, care a vizitat Vaticanul în 2017, nefiind de acord cu el cu privire la o serie de probleme, inclusiv imigraţia şi schimbările climatice.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1