Papa Francisc: "Familiile care nu vor copii sunt egoiste"

Ultima actualizare:

    Papa Francisc a catalogat uciderea armenilor drept "primul genocid al secolului XX"
Papa Francisc a catalogat uciderea armenilor drept "primul genocid al secolului XX"

Papa Francisc a criticat cuplurile care decid să nu aibă copii, considerând, într-o predică rostită în Piaţa Sfântul Petru, că este o expresie a "egoismului", atrăgând atenţia şi părinţilor care tind să îşi oblige copilul să facă lucruri care le plac lor.

"O societate lacomă care nu vrea să fie înconjurată de copii, care consideră copii problematici, poveri sau riscuri este o societate deprimată", a afirmat şeful Bisericii Catolice, potrivit ziarului The Guardian.

"Decizia de a nu avea copii ţine de egoism. Viaţa întinereşte şi primeşte energie prin înmulţirea oamenilor. Se îmbogăţeşte, nu sărăceşte", a adăugat Papa Francisc.

"Ne iubim copiii pentru că sunt copii, nu pentru că sunt frumoşi, sănătoşi sau buni; nu pentru că gândesc la fel ca noi sau pentru că întruchipează dorinţele noastre. Un copil este un copil: o viaţă creată de noi, dar care îi aparţine", a atras atenţia Suveranul pontif, scrie Mediafax.

În ianuarie, Papa Francisc a salutat "familiile numeroase", revenind asupra unor declaraţii privind natalitatea, care, scoase din context, lăsau loc de interpretare, şeful Bisericii Catolice insistând că "fiii sunt daruri de la Dumnezeu" şi că se opune metodelor contraceptive. "Familiile sănătoase sunt esenţiale vieţii sociale. Am avut o mare consolare să văd atât de multe familii numeroase care consideră fiii drept daruri de la Dumnezeu. Am auzit comentarii conform cărora familiile cu mulţi copii şi naşterea multor copii sunt cauze ale sărăciei; mi se par opinii simpliste", declara Papa Francisc pe 21 ianuarie, după vizita efectuată în Filipine şi în Sri Lanka.

Papa Francisc, critic cu mama a 8 copii

În luna ianuarie, papa Francisc a apărat poziţia Bisericii cu privire la "a fi părinţi responsabili", respingând ideea potrivit căreia cuplurile catolice ar trebui să aibă cât mai mulţi copii dar ridicându-se împotriva "malthusianismului" care reduce rata natalităţii.

"Deschiderea faţă de viaţă este o condiţie a sacralităţii căsătoriei", a amintit Papa în cadrul unei conferinţe de presă susţinute în avionul care îl ducea la Roma după o călătorie în Filipine, unde familiile sunt deseori numeroase.

Dar "acest lucru nu înseamnă că creştinii trebuie să facă în serie copii. I-am făcut reproşuri unei femei, însărcinate a opta oară după şapte cezariene: «Vreţi să lăsaţi orfani şapte copii!», i-am spus".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia pixabay jpg
Femeie care bea ceai FOTO Shutterstock
Apartament Cannes Foto Booking jpg
strada slanic prahova jpg
istanbul pixabay jpg
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net