Pandemia de coronavirus lovește marile companii ale lumii! Angajații Facebook vor lucra de acasă pe termen nedeterminat

facebook.jpg

facebook
Foto: Arhivă Click!

Veste bună pentru angajații Facebook! Fondatorul celebrei rețele de socializare a făcut un anunț neobișnuit joi, 21 mai. El a declarat că va permite unui număr considerabil din cei 50.000 de angajați ai Facebook, dar și noilor recruți, să lucreze permanent de acasă!

Mark Zuckerberg a declarat joi, 21 mai, că în următorii cinci până la 10 ani, aproximativ 50% din forţa de muncă a Facebook va lucra de la distanţă. Fondatorul reţelei de socializare a adăugat că acest lucru va presupune, printre altele, modificarea radicală a modului în care funcţionează renumita companie cu sediul în Silicon Valley. 

Pandemia de coronavirus afectează direct marile companii din lume 

Mark Zuckerberg a explicat că procesul este unul de lungă durată şi că se va desfăşura într-o serie de etape care trebuie să fie respectate întocmai pentru a avea succes. Primul pas este reprezentat de “o deschidere agresivă a recrutării la distanţă”, mai întâi în Statele Unite, apoi în afara acestora, dincolo de centrele urbane unde Facebook are birouri. “Nu mi se pare prea bine să limităm angajarea la persoane care locuiesc în jurul birourilor”, a declarat CEO-ul Facebook. 

mark.jpg

mark zuckerberg
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook
Foto Gettyimages

Actualii angajați Facebook pot opta pentru munca de acasă 

El a explicat că actualii angajați vor avea posibilitatea de a aplica pentru a lucra la distanță. Ei vor putea face acest lucru doar dacă, de-a lungul timpului, s-au remarcat prin performanțele obținute și prin seriozitate. În finalul anunțului, Mark a subliniat că majoritatea personalului poate lucra de acasă până la finalul acestui an ținând cont de situația creată de pandemia de coronavirus. 

Mark Zuckerberg nu este primul care se gândesște la o măsură atât de radicală! Tot în ziua de joi șeful Twitter a anunțat că angajații săi ar putea lucra de acasă pe termen nedeterminat. Compania canadiană de comerț online Shopify a anunțat în cursul aceleiași zile o măsură similară, căci pandemia de coronavirus a deschis calea unor modificări neașteptate privind modul de organizare și funcționare a marilor companii din întreaga lume. 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1