Pandemia de cornavirus a tras cortina peste Cirque du Soleil. Circul falimentar a concediat 3500 de angajați

cirque-du-soleil.jpg

cirque du soleil
Cirque du Soleil a depus cererea pentru intrare în faliment
Foto: AP

Una dintre cele mai cunoscute companii de devertisment la nivel mondial şi cel mai mare producător de circ contemporan din lume a făcut un anunţ trist. Din cauza pandemiei de coronavirus care a generat imposibilitatea finanţării spectacolelor, Cirque du Soleil este nevoit să concedieze nu mai puţin de 3.500 de angajaţi şi să intre în faliment.

Compania Cirque du Soleil, fondată în anul 1984, a susţinut sute de spectacole grandioase în întreaga lume, însă acum este nevoită să pună lacătul pe uşă şi să accepte că pandemia de coronavirus o pune în imposibilitatea de a-și desfășura activitatea în continuare. Spectacolele impresionanter vor fi doar o aminitre pentru admiratorii acrobațiilor la înălțime și a numerelor periculoase, căci Cirque du Soleil a depus cererea de intrare în faliment. În plus, a concediat deja o mare parte dintre angajații săi. 

acorbatii-cirque-du-soleil.jpg

acrobatii cirque du soleil
Spectacolele realizate de acrobații de la Cirque du Soleil sunt conoscute și apreciațe în întreaga lume
Foto Gettyimages

“Cu zero venituri de la închiderea forțată a spectacolelor noastre, cauzată de pandemia de coronavirus, managementul a luat decizia care să protejeze viitorul companiei”, a declarat Daniel Lamarre, președinte al Cirque du Soleil Entertainment Group, potrivit BBC. 

Decizia de a depunde oficial cererea de faliment vine la aproximativ trei luni după ce compania a anunțat suspendarea temporară a show-urilor sale. Datoriile avute de aceasta sunt considerabile, iar ele nu pot fi achitate curând ţinând cont că toate spectacolele sunt amânate pe termen nedeterminat.

gonguri-colorate.jpg

gonguri colorate
Foto Gettyimages

Cu toate acestea mai există speranţă pentru Cirque du Soleil şi fanii din întreaga lume, căci compania a solicitat protecţia creditorilor pentru a avea timp suficient să dezvolte un plan elaborat prin care să îşi salveze afacerea aflată pe muchie de cuţit.


 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1