Până la 102 ani, a păcălit moartea de patru ori

Ultima actualizare:

    O eroină: Mildred Schappals
O eroină: Mildred Schappals

Incredibil, dar adevărat! Centenara Mildred ”Gerry” Schappals e o supravieţuitoare. Ea a reuşit să se vindece după ce s-a luptat cu trei boli despre care ştia că n-au leac. Mai mult, organismul femeii a rezistat şi după infectarea cu temutul coronavirus.

A trecut peste trei maladii grave şi peste boala care face acum ravagii pe toată planeta! Mildred ”Gerry” Schappals, în vârstă de 102 ani, din statul New Hampshire (nord-estul SUA) poate fi socotită o eroină. Americanca a învins gripa spaniolă, apărută în timpul Primului Război Mondal, două forme de cancer şi COVID – 19, ca să ajungă la o vârstă venerabilă, la care cei mai mulţi pământeni nici nu visează.  

Ultima mare încercare a trăit-o recent, în timp ce se afla într-un azil din statul său natal. Ea s-a infectat cu virusul SARS - CoV - 2 şi nimeni nu mai spera că se va face bine. Însă organismal bătrânei nu s-a dat bătut. Mildred s-a recuperat complet, în numai câteva zile, uluindu-i pe medici.  Povestea ei a fost una demnă de un film, încă din copilărie. Prima sa luptă a fost cu pandemia de gripă spaniolă din 1918, care a făcut urgie în SUA. La vremea aceea, ea era copil şi a căzut pradă bolii. A făcut o formă atât de severă, încât doctorii nu i-au dat nici o şansă de supravieţuire. Febra a ţinutuit-o la pat zile în şir şi părinţii ei erau pregătiţi pentru ce e mai rău. Însă Mildred s-a însănătoşit de-a dreptul miraculos. A devenit profesoară, s-a căsătorit, a avut doi copii şi părea că traiul ei are un curs frumos şi liniştit. Numai că viaţa şi-a arătat din nou colţii pentru această americancă tenace, care a fost toată viaţa o femeie foarte activă şi optimistă. În anii ‘60 a fost diagnosticată cu cancer la sân, pe care l-a biruit. Bucuria nu a durat însă prea mult. În anii ‘70, a primit un nou diagnostic sever: cancer la colon. Dar nici de această dată nu s-a lăsat şi a ieşit victorioasă.  Fiica ei, Julia Schappals, mărturiseşte că nu se aştepta ca mama ei să învingă şi noul coronavirus. ”Mama a minimalizat boala. Mi-a zis că a fost bolnavă doar câteva zile, nu a fost rău”, povesteşte fiica. Femeia de 102 ani susţine că secretul longevităţii sale este faptul că trăieşte din plin fiecare zi. “N-am luat niciodată în seamă problemele neînsemnate”, se amuză Mildred. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net