Palatul plutitor, ultima fiţă a miliardarilor

Ultima actualizare:

    La cerere, paradisul  plutitor vânează doar  vremea frumoasă
La cerere, paradisul plutitor vânează doar vremea frumoasă

Designerii de la Migaloo Private Submersible Yachts, Austria, şi partenerii lor din Estonia s-au întrecut pe ei înşişi. Au creat o fortăreaţă plutitoare, înaltă de 80 de metri, care are o cascadă şi chiar propriul heliport. Evident, pentru cine îşi permite să dea aproape o jumătate de miliard de dolari.

71% din planeta noastră este acoperit de apă. Încă din cele mai vechi timpuri, omul a visat să poată cuceri imensul albastru. În viitorul apropiat, miliardarii anului 2017 îşi vor putea comanda propria insulă plutitoare, luxoasă, independentă energetic şi care să poată fi mutată acolo unde este vremea frumoasă. Proiectul aparţinând Migaloo Private Submersible Yachts, din Austria, întrece orice imaginaţie. “Insula portabilă”, după cum a fost numit, are un apartament prezidenţial de 80 de metri înălţime, oferă o privelişte incredibilă atât la suprafaţă, cât şi la 30 de metri în adânc, şi este dotat cu o serie de compartimente tematice: seră, grădini exotice, menajerie, săli de fitness, cinematografe, săli de concerte, cazinouri, birouri, sală de jocuri, spa, piscine interioare şi chiar ferestre-hologramă, care pot afişa peisajul mult visat. Insula poate avea o autonomie de plutit în largul oceanelor planetei de până la 5 ani şi foloseşte energia solară, bioenergia produsă de un container cu microorganisme precum şi energia eoliană şi hidroenergia pentru a asigura confortul maxim al celor de la bord. Priveliştea de 360 de grade este uluitoare, accesul între niveluri este asigurat de un lift similar celor instalate de Burj Khalifa din Dubai. Opţional se poate amenaja un water-park de distracţii, o cascadă de vis şi pe lângă heliport un mini-port, unde pot andoca şalupele de mare viteză ale invitaţilor. La capitolul confort, în interiorul insulei plutitoare la bordul căreia pot veni peste 300 de invitaţi, designerii austrieci susţin că pot amenaja baruri, saloane de cosmetică şi chiar o piscină olimpică. Momentan, pentru doritori există doar varianta Kokomo Ailand, care poate fi transformată într-un veritabil hotel plutitor de lux. Viteza maximă pe care o poate atinge “insula” este de 60 de km la oră şi motoarele cu care este dotată sunt cele deja folosite pe vasele de croazieră. Bioenergia folosită pentru iluminat şi pentru funcţionalitatea de la bord e asigurată inclusiv de grădini verticale în care cresc plante exotice. La bord există amenajată inclusiv o staţie de hrănire a rechinilor.

Are propriul heliport  şi mini-pădure exotică
Are propriul heliport şi mini-pădure exotică

Apartamentul prezidenţial  se află la 50 de metri  deasupra apei
Apartamentul prezidenţial se află la 50 de metri deasupra apei

La comandă, insula vine  şi cu propria cascadă
La comandă, insula vine şi cu propria cascadă

Piscina din interior e  încălzită cu energie solară
Piscina din interior e încălzită cu energie solară

Vegetaţia asigură 75% din  necesarul de bioenergie de la bord
Vegetaţia asigură 75% din necesarul de bioenergie de la bord

Aşa se vede piscina interioară  de la 50 de metri înălţime,  din liftul care duce la  apartamentul prezidenţial
Aşa se vede piscina interioară de la 50 de metri înălţime, din liftul care duce la apartamentul prezidenţial

Designerii austrieci au găsit deja client

În ciuda preţului piperat, designerii austrieci sunt convinşi că vor vinde conceptul. “Un om vizionar, care vrea să iasă în evidenţă datorită designului unic, care are o putere financiară impresionantă şi doreşte să fie un deschizător de drumuri în materie de ambarcaţiuni de lux ne-a contactat deja“, a declarat pentru Daily Mail Christian Gumpold, directorul Migaloo. Acesta împreună cu prietenul său Christopher Gloning susţin că proiectul va cuceri mările şi oceanele până în 2020.

Fişă tehnică

- Înălţime: 80 de metri.

- Dotări: staţie de bioenergie, heliport, spa, cinema etc.

- Energie alternativă: hidroenergie, eoliană şi solară.

- Autonomie în larg: 5 ani.

- Disponibilitate de livrare: 2017.

- Preţ: 250-500 milioane de dolari.

- Vizibilitate: 360 de grade.

- Port propriu: 3-6 şalupe.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net