Ouă de dinozaur, descoperite pe un şantier din China VIDEO

oua.jpg

descoperire oua dinzaur santier china
Peste 40 de ouă de dinozaur au fost descoperite pe un şantier din China
Foto: Captura Youtube
Citeste tot despre: 

Un cuib de 43 de ouă de dinozaur fosilizate a fost descoperit duminică, 19 aprilie, de muncitorii care lucrează la construirea unui drum din oraşul Heyuan, din sudul Chinei.

Cele 43 de ouă se adaugă unei colecţii deja impresionante de astfel de fosile descoperite anterior în regiunea acestui oraş din China, care se autointitulează "Casa Dinozaurilor", informează news.discovery.com.

Muzeul fosilelor de dinozaur din Heyuan este deţinătorul unui record mondial Guinness, din 2004, pentru cea mai mare colecţie de ouă de dinozaur din lume. În anul 2004, muzeul avea 10.008 ouă în colecţia sa, cărora li se adaugă acum cele 43 descoperite duminică, potrivit Mediafax.

Dintre fosilele descoperite la sfârşitul săptămânii trecute, 19 sunt intacte, iar cel mai mare ou are peste 17 centimetri în diametru.

"Ouăle fosilizate au fost găsite în stratul de gresie roşie, un mediu în care au fost descoperite şi alte ouă fosilizate, în trecut", a declarat, pentru CCTV News, Du Yanli, curator al muzeului din Heyuan.

Cele mai multe ouă fosilizate descoperite în oraş au fost depuse de dinozauri din specia oviraptor şi de dinozauri cu cioc de raţă, care au trăit pe Terra în urmă cu circa 89 de milioane de ani. Du Yanli a declarat că va fi nevoie de o serie de analize pentru a stabili exact ce specie de dinozaur a depus aceste ouă în urmă cu milioane de ani.

Vezi imagini cu descoperirea!

 

Loading...

Citește și

  • Cercetatorii de la NASA au anunţat, joi, descoperirea unei forme de viaţă fundamental diferită de a oricărui alt organism viu de pe Pământ. Despre bacteria descoperită s-a scris că reprezintă primul microorganism de pe Pământ capabil să se dezvolte în arsenic, substanţă despre care oamenii de ştiinţă credeau că este mult prea toxică pentru a susţine viaţa.

  • Poliţiştii din statul american Florida au făcut o descoperire macabră în congelatorul unui bărbat în vârstă de 73 de ani, din localitatea Loxahatchee.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1