Ouă de dinozaur, descoperite pe un şantier din China VIDEO

Ultima actualizare:

    Peste 40 de ouă de dinozaur au fost descoperite pe un şantier din ChinaFoto: Captura Youtube
Peste 40 de ouă de dinozaur au fost descoperite pe un şantier din ChinaFoto: Captura Youtube

Un cuib de 43 de ouă de dinozaur fosilizate a fost descoperit duminică, 19 aprilie, de muncitorii care lucrează la construirea unui drum din oraşul Heyuan, din sudul Chinei.

Cele 43 de ouă se adaugă unei colecţii deja impresionante de astfel de fosile descoperite anterior în regiunea acestui oraş din China, care se autointitulează "Casa Dinozaurilor", informează news.discovery.com.

Muzeul fosilelor de dinozaur din Heyuan este deţinătorul unui record mondial Guinness, din 2004, pentru cea mai mare colecţie de ouă de dinozaur din lume. În anul 2004, muzeul avea 10.008 ouă în colecţia sa, cărora li se adaugă acum cele 43 descoperite duminică, potrivit Mediafax.

Dintre fosilele descoperite la sfârşitul săptămânii trecute, 19 sunt intacte, iar cel mai mare ou are peste 17 centimetri în diametru.

"Ouăle fosilizate au fost găsite în stratul de gresie roşie, un mediu în care au fost descoperite şi alte ouă fosilizate, în trecut", a declarat, pentru CCTV News, Du Yanli, curator al muzeului din Heyuan.

Cele mai multe ouă fosilizate descoperite în oraş au fost depuse de dinozauri din specia oviraptor şi de dinozauri cu cioc de raţă, care au trăit pe Terra în urmă cu circa 89 de milioane de ani. Du Yanli a declarat că va fi nevoie de o serie de analize pentru a stabili exact ce specie de dinozaur a depus aceste ouă în urmă cu milioane de ani.

Vezi imagini cu descoperirea!

image
image
image
image
image
image
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net