Ororile îndurate de o tânără de 21 de ani, sclavă sexuală pentru ISIS

nadia_murad_baseed_taha.jpg

nadia murad baseed taha
Nadia Murad Baseed Taha (21 de ani) a fost batjocorită de islamiștii extremiști timp de trei luni
foto: captură video

Din ce în ce mai multe persoane nevinovate ajung să fie victimele rețelei teroriste Stat Islamic/Daesh. Militanții ucid cu sânge rece persoanele care le stau în cale, iar pe femei le răpesc, le bat, le ucid familiile și le transformă în sclavele lor sexuale.

O tânără de 21 de ani, membră a comunității religioase minoritare Yazidi, a trăit-o pe pielea ei. Timp de trei luni de zile, teroriștii au supus-o la numeroase abuzuri sexuale și bătăi crunte. Nadia Murad a văzut cum familia ei era masacrată de islamiștii extremiști, chiar sub ochii ei, potrivit telegraph.co.uk.

„Când vorbesc, nu vorbesc doar în numele meu, ci în numele tuturor femeilor și copiilor afectați în zona de război”, spune Nadia, care se află în Regatul Unit, unde a pornit o campanile de solidaritate pentru victimele violențelor din Irak, prin care încearcă să atragă întreaga lume în lupta împotriva Statului Islamic/Daesh.

I-au masacrat familia, chiar sub ochii ei

„Mulți oameni cred că povestea mea este dificilă, dar mulți au trecut prin lucruri mult mai grele decât mine”, explică Nadia. „Mi-au omorât șase dintre frați, dar sunt familii care au pierdut și 10 frați”, spune tânăra, care susține că aproximativ 3.400 de femei sunt încă în mâinile teroriștilor.

„A trecut un an și jumătate, iar genocidul împotriva yazidiților este neîncetat. Murim în fiecare zi pentru că vedem cum lumea este tăcută în fața situației noastre. Mama mea i-a văzut omorându-mi frații, iar ei au luat-o pe mama mea și au omorât-o. Eram deja orfană, întrucât nu aveam tată, tot ce avea el în război era mama mea”, povestește Nadia.

După ce i-a fost ucisă familia, tânăra a fost răpită de islamiști și violată. „Dar când m-au dus la Mosul și m-au violat, am uitat de mama și frații mei. Pentru că ce le făceau femeilor era mult mai rău decât moartea. Imaginați-vă că până acum, pentru mai mult de un an și jumătate, fete tinere de nouă ani au fost închiriate și vândute pentru sex”, încheie Nadia.

După ce a scăpat de teroriști, tânăra a început să vorbească despre ororile trăite, dând startul unei campanii de solidaritate cu victimele Statului Islamic/Daesh. Nadia a fost violată în cele mai groaznice feluri într-o clădire din Mosul în care se aflau mii de familii de yazidiți. Citește aici mai multe mărturii ale suferinței ei.

Loading...

Citește și

  • nadia murad basee taha

    A fost torturată și abuzată sexual timp de trei luni de către extremiștii Statului Islamic. Nadia Murad Basee Taha, o tânără credincioasă Yazidi (monoteiști care cred că Dumnezeu este creatorul lumii, n.r.) în vârstă de numai 21 de ani, a trecut prin suferințe groaznice, trăind la mila teroriștilor ISIS.

  • Peste 5.000 de fete Yazidi au fost capturate şi înrobite de ISIS când jihadiştii au atacat oraşul Sinjar, din nordul Irakului, în august 2014. Femeile, multe adolescente, au fost obligate să se uite cu militanţii ISIS le ucid familiile înainte de a fi vândute ca sclave sexuale. Deşi multe încă rămân în mâinile grupării, unele fete au reuşit să scape şi au povestit clipele de groază prin care au trecut când au fost violate, abuzate şi torturate.

  • teroristi isis

    Militanții grupării teroriste Stat Islamic/Daesh au demonstrat, încă o dată, că nimic nu le poate sta în cale. Nici măcar forțele proprii. Liderii organizației a ars mai mulți soldați proprii de vii după ce aceștia au pierdut bătălia împotriva trupelor irakiene pentru un oraș.

  • ISIS a folosit un film în care apar actorul britanic Oliver Reed şi cu Anthony Quinn pentru a ameninţa Italia cu atacuri teroriste. În imaginile date publicităţii de gruparea jihadistă, apar părţi din pelicula "Lion of the Desert", din 1981, cei doi actori de legendă.