Organizația Mondială a Sănătății anunță că infecția cu COVID-19 nu se transmite prin intermediul alimentelor

alimente-coronavirus.png

OMS anunță populația că nu trebuie să se teamă de transmiterea coronavirusului prin intermediul alimentelor
Foto: Pixabay

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a asigurat, joi, 13 august, că populaţia nu trebuie să se teamă de transmiterea Covid-19 prin alimente, după ce China a anunţat că a descoperit coronavirus pe unele produse importate, scrie AFP.

„Nu credem că noul coronavirus poate fi transmis prin alimente. Dacă am înţeles bine, China caută virusul şi pe ambalaje, a analizat sute de mii şi a găsit foarte puţin, mai puţin de zece cazuri pozitive", a explicat cercetătoarea Maria Van Kerkhove. 

OMS susține că nu crede că infecția cu coronavirus se poate trasmite prin intermediul alimentelor

În orice caz, „ştim că virusul poate rămâne pe suprafeţe puţin timp” şi „am transmis instrucţiuni, împreună cu FAO (Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură), cu privire la manipularea alimentară” în sector pentru ca muncitorii să fie în siguranţă în mediul lor de lucru, a adăugat responsabilul OMS. 

„Oamenii nu trebuie să se teamă de hrană, nici de ambalajele alimentare sau de lanţurile alimentare”, a spus Michael Ryan, director pentru situaţiile de urgenţă sanitară la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, potrivit news.ro.

„Alimentaţia noastră, în ceea ce priveşte Covid, este sigură”, „nu există nicio dovadă că alimentele sau lanţurile alimentare participă la transmiterea virusului”, a afirmat el, amintind de precauţii de folosire („a te spăla pe mâini”, „a găti alimentele"). 

Autorităţile chineze au anunţat joi că au găsit o urmă de virus, în timpul unui control de rutină, pe aripi de pui congelaţi, probe prelevate marţi, dar şi pe ambalaje de creveţi importaţi din Ecuador. 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1