Oravax Medical anunță un vaccin anti-Covid administrat pe cale orală: „Va elimina rapid câteva bariere”

vaccin-pastile.jpg

Pastile și seringi
O companie a dezvoltat un vaccin anti-COVID administrat oral
Foto: Pixabay

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Oravax Medical, formată din o companie israeliană și una indiană, a anunțat că lucrează la un vaccin anti-COVID care va putea fi administrat pe cale orală, cel mai probabil sub forma unor pastile.

Compania a anunțat că va lansa prima fază de testare pe oameni în curând, iar dacă va ajunge pe piață va fi primul vaccin împotriva COVID-19 ce poate fi administrat pe cale orală. Datele inițiale ale fazei I ar urma să fie disponibile în primele trei luni, conform Digi24.

Mai eficient decât Moderna și Pfizer

„Un vaccin anti-COVID administrat pe cale orală va elimina rapid câteva bariere, mai ales dacă vaccinarea împotriva noului coronavirus ar trebui făcută anual, precum un vaccin împotriva gripei”, a spus Nadav Kidron, CEO-ul Oramed.

Compania a încheiat un studiu pe animale și a descoperit că vaccinul producere anticorpi IgG și IgA, aceștia din urmă fiind responsabili pentru imunitatea pe termen lung. Totodată, vaccinul său atacă trei proteine ale virusului, spre deosebire de doar unul singur - cum e în cazul vaccinurilor Moderna și Pfizer/BioNTech - fiind astfel mult mai rezistent în fața noilor variante de coronavirus.

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5