Oraşul sirian unde oamenii mănâncă doar frunze. Nu mai au altă hrană

Ultima actualizare:

    Aşa arată unul dintre copiii subnutriţi din Madayacaptură video
Aşa arată unul dintre copiii subnutriţi din Madayacaptură video

Peste 40.000 de oameni din localitatea siriana Madaya sunt obligaţi să mănânce frunze şi flori pentru a rămâne în viaţă după ce au rămas fără nici un aliment şi au mâncat toate animalele din oraş.

Un clip realizat în fosta staţiune de vacanţă din Siria arată ororile prin care trec locuitorii. Cadavre ale bărbaţilor, femeilor şi copiiilor care au murit de foamete sunt dovadă a chinului la care este supus oraşul asediat de şase luni. 

Soldaţii loiali lui Bashar al-Assad şi membrii miliţiei libaneze Hezbollah au înconjurat oraşul şi nu lasă ca proviziile de mâncare să ajungă în Madaya. Ei împiedică locuitorii să părăsească oraşul şi au pus mine de teren în jurul localităţii.

O imagine care circulă pe internet arată cum un bărbat se pregăteşte să taie gâtul unei pisici pentru a o mânca, iar în alte fotografii apar copii subnutriţi care mănâncă supă făcută din frunze de măslin şi apă. 

"Nu mai există pisici sau câine în oraş. Chiar şi frunzele sunt rare", a spus un localnic pentru Al Jazeera, notează independent.co.uk. 

Situaţia este atât de dramatică încât localnicii încearcă să nu se mişte pentru a nu risipi energia. Mai mult, Crucea Roşie susţine că oamenii ard plastic pentru a se încălzi, iar astfel se expun la tot felul de toxine. 

O supă de frunze: asta e masa locuitorilor din Madaya
O supă de frunze: asta e masa locuitorilor din Madaya

Deşi frunzele, iarba şi petalele sunt suficiente pentru adulţi, copiii şi bătrânii mor pe capete. Zilnic, doi sau trei rezidenţi mor de foamete. "Nu avem lapte pentru bebeluş. Azi, un copil de zece ani a murit din cauza lipse de mâncare", a spus un doctor din oraş. 

Preţul unui kilogram de orez, care era găsit oriunde în oraş în alte vremuri, costă în jur de 230 de euro, fiind accesibil doar celor bogaţi. 

Madaya se află la doar 24 km de capitala Siriei, Damasc. Crucea Roşie speră că va reuşi să trimită provizii în oraş, aşa cum a făcut în octombrie, când a trimis 20 de camioane.

image
image
image
image
image
image
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net