Oraşele se îmbracă în straie de Crăciun

Ultima actualizare:

    Marea Britanie. Târgul de Crăciun din  Edinburgh s-a deschis la  16 noiembrie şi se închide  la 5 ianuarie 2019
Marea Britanie. Târgul de Crăciun din Edinburgh s-a deschis la 16 noiembrie şi se închide la 5 ianuarie 2019

Lumea intră în febra sărbătorilor de iarnă! Marile oraşe unde târgurile de Crăciun au o tradiţie de peste 50 de ani au început deja să se pregătească pentru sărbătoarea naşterii Domnului Iisus Hristos. Şi pentru că unii obişnuiesc să fure startul, vecinii noştri din Budapesta au pornit zurgălăii Moşului la chioşcurile din centru. Iar la Edinburgh, Anglia, copiii se înghesuie să-şi ia turtă dulce.

Copiii din Regatul Unit aşteaptă cu mare emoţie deschiderea târgului de Crăciun din Edinburgh. Acesta a fost inaugurat la 16 noiembrie şi a început deja să îşi primească vizitatorii, după ce a fost votat anul trecut ca fiind cel mai frumos din lume. Se deschide la ora 10.00 dimineaţa şi se închide la 22.00. Vedetele târgului sunt Roata cea Mare şi caruselul pentru copii care are 60 de metri înălţime. Târgul din Edinburgh se închide la 5 ianuarie 2019. Însă primul târg care şi-a deschis porţile la începutul acestei săptămâni este cel din piaţa Vorosmarty din Budapesta, Ungaria. Aici au fost amenajate 100 de chioşcuri unde se servesc: gulaş, cârnaţi şi fripturi, ştrudele, sărmăluţe, dulciuri şi vin fiert, grog şi ceai. Târgul se închide în seara de Anul Nou.

Pe durata sărbătorilor de iarnă vor avea loc concerte de jazz, folk, blues, soul şi de operă. Târgul de Crăciun de la Varşovia se deschide la 23 noiembrie şi se închide cu un foc de artificii la 31 decembrie. Aici se vând cele mai multe sortimente de turtă dulce creată de artizanii locali. Târgul atrage anual peste 200.000 de turişti din întreaga lume care vin să asculte poveşti inspirate din folclorul polonez, despre „pădurea fermecată”.

Târgul de Crăciun de la Berlin din piaţa aflată în faţa Palatului Charlottenburg se deschide la 27 noiembrie şi ţine până la 26 decembrie. Vor fi amenajate 250 de chioşcuri cu decoraţiuni de Crăciun la care se vând căni cu vin fiert, turtă dulce, cârnaţi, bere, cartofi copţi şi biscuiţi şpriţaţi, turtă dulce, colaci dulci sau alte dulciuri îmbrăcate în marţipan. Î

n ultima zi din noiembrie, capitala Europei, Bruxelles uită de Brexit şi de raportul MCV adresat României şi se îmbracă în straie de sărbătoare. Târgul de Crăciun intitulat „Minunile Iernii” îşi deschide porţile la 30 noiembrie şi ţine până la 6 ianuarie 2019. Sunt amenajate peste 200 de chioşcuri tematice, un carusel şi o roată uriaşă colorate, un patinoar şi un brad de Crăciun impresionant. La târgul din Grand-Place vin anual peste 500.000 de turişti.

Târgul de Crăciun din faţa catedralei Sfântul Ioan din New York este poate cea mai frumoasă bucurie a copiilor din metropola americană. Situat la intersecţia străzilor St. John the Divine, Amsterdam Avenue şi West 110th Street, Manhattan, târgul se deschide oficial la 29 noiembrie şi programul începe la 13.00 şi stă deschis până la 21.00. Din această cauză în toate cele trei zile cât e deschis e o înghesuială de nedescris. Şi asta pentru că la 2 decembrie târgul se închide, iar produsele specifice sărbătorii de iarnă pot fi achiziţionate exclusiv din mall-uri şi magazine universale.

image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net